La regidoria de sostenibilitat ambiental encarrega l’estudi sobre el compliment en seguretat i accessibilitat d’espais públics de Castelló

496

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló, que dirigeix ​​Sara Usó, ha encarregat l’auditoria sobre el compliment de les normatives europees en matèria de seguretat i accessibilitat. Amb l’adjudicació d’aquesta auditoria es compleix l’anunci fet per la pròpia regidora Sara Usó en una sessió del ple municipal.

Aquesta auditoria, segons ha explicat l’edil Sara Usó, servirà per avaluar l’estat de les zones de joc infantil repartides per tota la ciutat en matèria de seguretat. Cal destacar que la família de normes europees UNE EN 1176 s’ha convertit en un referent nacional i internacional en la definició dels requisits que han de complir els equipaments i les pròpies àrees de joc pel que fa a seguretat en un ús normal de les mateixes es refereix.

Aquest estudi permetrà tenir una radiografia de la situació actual, quins aspectes es poden millorar i quina seria la inversió per executar les actuacions necessàries. La regidora de Sostenibilitat Ambiental reitera “la necessitat de conèixer en quina situació es troben els jocs infantils, quines són les necessitats i quin pressupost caldria invertir”, tal com ja va exposar Va usar en el ple, que també va recordar que en aquests moments es realitzen inspeccions periòdiques a càrrec de les brigades municipals.

Sostenibilitat Ambiental va demanar ofertes a quatre empreses per optar a la prestació del servei, encara que finalment jocs infantils castellósólo dos van presentar propostes econòmiques per a la seva execució. Així doncs, l’empresa Inspeccions Zorde ha estat l’adjudicatària, per un import d’una mica més de 14.000 euros, i serà l’encarregada de realitzar aquesta auditoria.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental també ha recordat que la millora dels jocs infantils de la ciutat ha estat una constant en l’acció política de l’actual Govern, que en els últims mesos ha invertit 200.000 euros en la instal·lació de noves àrees de joc infantil a les plaça de la Panderola, Doctor Marañón; Bucarest; Borrull, Antiga Corona d’Aragó; Joan Baptista Porcar, Pineda i els parcs Geòleg Royo i Pont de Ferro.

La instal·lació d’aquests jocs ja respon als criteris marcats per la normativa respecte a l’accessibilitat. L’edil ha subratllat que “aquesta és un objectiu irrenunciable de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental” perquè som coneixedors, conscients i sensibles amb l’accessibilitat de manera que tots els jocs infantils que s’han instal·lat sota el nostre mandat compleixen amb aquest criteri “.