La regidoria de cultura de l’ajuntament de Castelló impulsa el MUT!

126

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha impulsat un nou cicle d’arts escèniques que busca donar cabuda a la producció teatral sense text. Es tracta del MUT !, el primer festival de dansa, teatre i circ que acull la ciutat i que es caracteritza per comptar amb un total de 12 espectacles sense cap tipus de diàleg. El MUT! arrencarà aquest divendres dia 18 a les 22.30 i finalitzarà el diumenge a les 20.00, fent un recorregut per dos escenaris: el Passadís de les Arts i la plaça Major.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha avançat que aquesta mostra “busca promoure una modalitat d’espectacles diferent que desperta interès entre el públic precisament per l’absència de text i diàlegs en totes les actuacions”. Ruiz ha explicat, a més, que “la mostra inclourà companyies de diverses procedències i amb propostes d’espectacle diferents per atraure tot el públic de la nostra ciutat”.

MUT! es converteix així en una de les apostes més innovadores i atractives de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló per a aquest últim trimestre de l’any. “Hem buscat una programació atractiva amb la qual tota la ciutadania pugui gaudir d’una modalitat d’espectacles que no té cabuda a la resta de festivals i mostres però que resulta molt visual per a tot tipus de públic i per a gent de totes les edats”, ha destacat la regidora. Els encarregats d’inaugurar el MUT! seran els integrants de Xarxa Teatre amb la seva proposta ‘Papers!’, un espectacle que reflexiona sobre els immigrants que arriben a Europa sense documentació i que passen de l’esperança a la frustració en trobar les complicades situacions que viuen als països d’acollida.

Referent a això, Verònica Ruiz ha destacat que “amb l’actuació de Xarxa Teatre l’MUT! aconseguirà, a més d’oferir un espectacle atractiu i visual, promoure la reflexió entre la ciutadania sobre un tema de cabal importància en el context actual com són els fluxos migratoris de persones que necessiten abandonar el seu país d’origen “. ‘Papers!’ Començarà aquest divendres a les 22.30 a la plaça Major. El festival es reprendrà dissabte a les 12.00 amb la companyia La Tal l’espectacle ‘El Carilló’ al Passadís de les Arts. Es tracta d’un reconegut espectacle que ha estat guardonat amb dos premis, el primer premi exequo del Festival Internacional d’Art del Carrer GANYOTA el 2006 i el segon premi del Festival Internacional de carrer Via Thea en 2014.

Dissabte a la tarda, a les 18.00 hores i també en el Passadís de les Arts, el MUT! preveu l’actuació de Diana Gadish amb l’espectacle ‘Handle with care’. Es tracta d’una actuació que investiga la forma d’estar en el cos i de imposar-se al espai per part de la protagonista, que executa la narració amb un llenguatge visual suggerent a través del joc i dels elements com la terra i el cel. ‘Handle with care’ va ser estrenada a la fira Tàrrega d’enguany i forma part del programa de suport a la creació del festival Escena Poblenou. La passada d’aquesta proposta es repetirà a les 20.30 a la plaça Major. L’artista Joan Català continuarà les actuacions amb Pelat, a les 18.45 al Passadís de les Arts. Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. És, en definitiva, una revisió natural de les tècniques artesanals i els records propis.

Els espectacles al Ribalta de dissabte tancaran amb ‘L’home que perdia els botons’, de la companyia Circ Pànic a les 19.30. La mostra es traslladarà llavors a la plaça Major i oferirà, a més de l’espectacle de Diana Gadish a les 20.30 hores, l’obra Inànimes, de Inànimes Cia L’espectacle transporta el públic cap a un món introspectiu i anacrònic que fascina des del primer moment i que dibuixa una història fantàstica i visceral a la vegada que delicada i poètica. Les actuacions de diumenge seran totes en el Passadís de les Arts. La jornada començarà a les 12.00 hores amb la companyia La trócola i la seva obra ‘Potted’, que parteix de la premissa de la innovació artística per crear un espectacle únic i original basat en l’espai, els objectes, les estructures i el ritme. L’artista argentí Adrian Schvarzstein presentarà la cridanera proposta Green Man a les 18.30 i a les 19.30. També des de l’estranger, concretament des de França, arribarà l’espectacle de Clara Decreux, ‘Silencis’, que serà a les 19.00 hores. ‘Silencis’ convidarà el públic a respirar junts al ritme lent i profund de la vida durant una original proposta de dansa, teatre visual i humor. Finalment, MUT! tancarà amb ‘Iceberg’, de l’artista català Leandre, a les 20.00 hores.