La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat un renovat Festival de Jazz que se celebrarà dels dies 2 al 11 de desembre

308

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat un renovat Festival de Jazz que se celebrarà dels dies 2 al 11 de desembre i que omplirà les sales municipals i carrers de la ciutat de la millor música de grups locals i internacionals. La proposta neix amb l’objectiu de renovar els cicles que s’han dut a terme en els últims 25 anys i intensificar així la difusió d’aquest estil musical al llarg de 10 intensos dies. Segons l’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, “volíem fer un rentat de cara a la cita per aconseguir una programació més intensa i durant més dies que donés visibilitat a tots els artistes locals i internacionals que destaquen en aquesta disciplina”. A més, l’actual previsió del Festival de Jazz aconsegueix arrodonir la programació de la ciutat durant el proper pont, ja que la celebració s’allargarà des de divendres que fins passades les festivitats.

“El Festival inclou els músics de Castelló, del País Valencià, altres grups espanyols i també d’altres països perquè hem primat la qualitat i professionalitat, de manera que hem aconseguit reunir grans caps de cartell i formacions de molta qualitat”, ha volgut assenyalar la regidora. La que serà la primera edició de la cita en el format actual unirà actuacions en espais tancats, com el teatre del Raval o la Casa de la Cultura, amb cercaviles musicals al més pur estil de Nova Orleans. Ruiz ha destacat que “donarem a conèixer artistes de la talla de Lindy Huppertsberg & The Swinging, Jean Toussaint, Rick Margitza o Carmen París en una programació cultural i musical que tornaran a convertir Castelló en el centre neuràlgic de les actuacions per a tots els públics” . L’inici de les actuacions serà el proper divendres dia 2 a les 18.30 amb la cercavila de 40 Funk Brass Brand, que partirà de la plaça Santa Clara. La resta de la jornada continuaran les actuacions, que seran al matí i la tarda els dies festius i només a la tarda els laborals.

Com a activitats complementàries als concerts, el Festival de Jazz durà a terme també el concurs anual de grups de jazz de la Universitat Jaume I i l’exposició de fotografia de Manolo Nebot, que se situarà al Hall del teatre Raval. A més, el periodista Luis Martin, amb més de vint anys de treball com a expert en la música jazz, oferirà una xerrada el proper dia 5. Com a últim element complementari, la cita preveu la presentació del vi Jazz, produït especialment per a l’ocasió. El festival tancarà diumenge 11 amb l’actuació del quartet Jean Toussaint al Raval.