La regidoria de Benestar Social se suma a la celebració del Dia Nacional de la Llengua de Signes a Castelló

539

El regidor de Benestar Social i Dependència de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, i l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas) han presentat aquest matí la campanya ‘Et regal un signe’ que se celebrarà el dimecres, 14 de juny, a la plaça Santa Clara amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes, per la qual s’ensenyarà als ciutadans la paraula que desitgin ia més se’ls obsequiarà amb una polsera commemorativa del 14J.

López ha realitzat una crida a tots els castellonencs perquè s’impliquin en aquesta iniciativa que duran a terme al mateix temps milers de persones sordes i sordcegues a tot el món. “És important que ens involucrem i oferim tota la nostra col·laboració per contribuir a compartir la llengua de signes amb la ciutadania, promoure la seva difusió i normalitzar el seu ús”, ha assenyalat el regidor.

Per la seva banda, Laura Cervera, membre de la Junta Directiva d’Apesocas, ha explicat que també les xarxes socials es faran ressò de la campanya amb el hashtag #arallenguadesignes (a nivell autonòmic) i #YoconlaLS (a nivell nacional). “Aquí es podrà veure el suport en llengua de signes dels regidors de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló, nombroses cares conegut de l’àmbit de la cultura i esport valencià, i de les pròpies persones sordes i les entitats associatives”, ha detallat.

Amb aquesta efemèride, la ciutat de Castelló s’alinea a la resta de ciutats d’Espanya i altres altres països europeus, com Islàndia, Finlàndia, Suècia i Eslovènia, en la citada celebració amb iniciatives similars amb l’objectiu de donar suport a la llengua de signes.

El mateix dia de la campanya a Castelló també tindrà lloc a d’altres ciutats de la Comunitat Valenciana, com ara València, Alacant Burjassot, Alzira, Gandia, Sagunt, Alcoi, etc.