La regidoria de Benestar Social reobrirà el centre la Pineda a Tetuan 14 de Castelló

470
El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha mantingut una reunió de treball amb l’Associació de Familiars de persones amb la malaltia d’Alzheimer i altres demències de Castelló (AFA Castelló) amb l’objectiu d’avançar en l’obertura del centre de dia la Pineda a Tetuan 14. López ha explicat en la trobada, al qual ha assistit el president provincial d’AFA, Emilio Marmaneu, que les obres es duran a terme un cop els terrenys de l’antiga caserna passin a ser de titularitat municipal.

El procés ja s’ha iniciat després d’aprovar el ple de l’Ajuntament de Castelló una modificació de crèdit per valor de 14,5 milions d’euros, dels quals sis es destinaran per a la compra de la part privada de Tetuan 14. “Si tot va bé , l’equip de govern preveu que a l’octubre la propietat sigui pública i els treballs puguin començar després “, ha indicat López.

Mentrestant, l’edil ha manifestat la seva voluntat d’anar avançat processos previs a les obres, com són el projecte de reforma de les instal·lacions de la Pineda, i en aquest sentit ha recordat que “els que governem ara a l’Ajuntament, hem assumit les reivindicacions d’AFA i ens ratifiquem en el compromís de reobrir el més aviat possible la Pineda en les condicions que necessiten els malalts i els seus familiars “.

El tancament d’aquest centre pioner a la província es va produir el 2012, després de 12 anys d’activitat, per decisió de la Conselleria de Benestar Social, que va instar el cessament davant la manca de la deguda llicència municipal, que l’Ajuntament no va voler tramitar. El Govern valencià va arribar a mantenir un deute de prop de mig milió d’euros amb AFA per impagaments durant dos anys. La Pineda atenia 40 persones en el moment de tancar les portes.

La posada en marxa del centre d’atenció de malalts d’Alzheimer és una reivindicació inclosa al Pacte del Grau. El punt 1.11 de l’acord polític que permet la governabilitat de Castelló compromet els signants a impulsar un centre de dia o de respir per a l’atenció de malalties i discapacitats, amb menció expressa als afectats per l’Alzheimer.