La província de Castelló acomiada aquest any una Setmana Santa de rècord

544

La província de Castelló s’acomiada aquest any una Setmana Santa de rècord amb una ocupació hotelera fregant el 95% tant a l’interior com a la costa castellonenca a més de a la capital de la província. Unes xifres que tal com ha destacat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, demostren que el turisme “ha deixat de ser cosa només de tres mesos a la nostra província per esdevenir un pilar econòmic per a la província gràcies, en part, a l’aposta d’aquesta institució per reforçar el turisme com una indústria que generi riquesa i ocupació a Castelló tot l’any “.

Per a això, el Govern Provincial ha impulsat nombroses propostes de calat musical, esportiu i cultura al llarg de la província que “han exercit de pol d’atracció turística per afavorir l’arribada de milers de visitants als nostres pobles i de la seva mà, la generació de riquesa i oportunitats laborals durant aquesta època estival “. A més, les campanyes promocionals per fomentar el turisme de proximitat ha tingut especialment rellevància en la massiva arribada de turistes de Madrid i de la província de València.

És el cas de l’avançament de l’inici de la temporada de festivals amb l’arribada del Sansan Festival a Benicàssim i els prop de 55.000 sanseritos durant quatre dies que han fet que la localitat benicense i els municipis del voltant hagin fregat des de dijous passat la plena ocupació “a causa de l’aposta de la Diputació per reforçar Castelló com la millor terra de festivals d’Europa”.

En la mateixa línia, i també permetent que els allotjaments hotelers, en aquest cas de la capital provincial, hagin penjat durant tres dies el cartell de complet, el Govern Provincial s’ha aliat amb l’esport base a través de l’onzè torneig Primer Toc que ha atret més de 6.000 persones a Castelló. “Unes xifres que, al costat dels centenars de nens i familiars que també han participat en els tornejos patrocinats per Diputació a Almassora i Onda, consoliden Castelló com el millor escenari esportiu també per als més petits”.

A més, l’administració provincial s’ha convertit durant els últims dies en el millor aliat de les celebracions religioses que s’han celebrat al llarg i ample de tota la província. A través del Servei de Restauració Provincial, la Diputació ha restaurat diferents peces com el Crist articulat d’Almassora, la Verge dels Dolors o el Sant Sepulcre del Crist de Ortells de Vila-real “perquè les nostres processons, a més de pel fervor i l’espectacularitat que les caracteritza, guanyin en esplendor “.

Amb aquest objectiu, l’administració provincial ha destinat un total de 24.000 euros per impulsar dues cites de referència en el calendari religiós provincial com són ‘La Passió’ de Borriol i la de Torreblanca que han mobilitzat aquest Dijous Sant a milers de persones.

#YomequedoenCS

A tot això cal sumar la campanya de promoció turística empresa per la Diputació per convertir als més de 600.000 habitants de la província en els millors turistes i prescriptors de la mateixa. “Tenim una província única, amb una identitat clara però 135 essències que converteixen la nostra terra, i els seus municipis, en la millor destinació turística”, ha argumentat Martínez.