La propera reunió de Camins del Penyagolosa sirà el proper dissabte 21 de febrer en Villahermosa del Riu

514
Molt participativa i enriquidora. Així han definit els experts que elaboren l’expedient de la candidatura de Camins del Penyagolosa a Patrimoni Mundial de la UNESCO la reunió veïnal que han matenido a Lucena del Cid aquest cap de setmana. Una trentena de veïns i veïnes han assistit a aquesta trobada participatiu en el que han conegut tota la informació relacionada amb aquest projecte que impulsa la Diputació de Castelló i al qual han aportat múltiples referències bibliogràfiques, documentació i detalls sobre els costums històriques del poble amb el entorn de Sant Joan de Penyagolosa.El diputat de Cultura, José Luis Jarque, s’ha mostrat agraït per la implicació de tots els veïns de Lucena que han dedicat el seu temps a enriquir aquesta iniciativa que neix amb la premissa d’unir els esforços i coneixements de tots: les diferents institucions, els experts i els ciutadans. La gran acceptació que està tenint aquesta iniciativa del nostre president, Javier Moliner, per posar en valor les ancestrals romeries a Sant Joan i tot l’entorn que recorren ens anima a seguir en aquest intens treball per aconseguir aquest reconeixement mundial que tantes oportunitats econòmiques obriria a nostres municipis de l’interior. Aquest cap de setmana a Lucena, els ciutadans de l’Alcalatén han tornat a demostrar la gran devoció que senten per Sant Joan de Penyagolosa i el respecte i afecte pel seu entorn natural i patrimonial .

Propera trobada, a Villahermosa del Río

L’incessant treball del grup d’experts i voluntaris que segueixen recopilant tota la informació relacionada amb Camins del Penyagolosa continuarà dissabte que ve, 21 de febrer a les 11:00 hores amb una reunió participativa al Saló de l’Ajuntament de Villahermosa del Río. Serà, després de la de Lucena i Atzeneta la tercera d’aquest 2015 i la setena tenint en compte les ja realitzades en 2014 (LudienteCastillo de Villamalefa, Useres, Culla i XodosVistabella).
El reconeixement de la candidatura a Patrimoni Mundial 2016 per la Unesco suposarà un salt qualitatiu importantíssim en el reconeixement dels atractius d’aquest entorn i la seva difusió com a recurs turístic per dinamitzar econòmicament aquesta preciosa zona de l’interior de Castelló.