La plataforma socialista ‘Militantes en pie’ es rebela contra l’executiva nacional

131

Aquesta tarda s’ha constituït a la seu del PSOE de Castelló la ‘Plataforma Militants a Peu’, que tindrà com portzavoces als ex parlamentaris Susana Ros i Pep Lluís Grau.

La Plataforma ha publicat un manifest per un PSOE democràtic en què s’acusa la direcció nacional de trencar amb la democràcia del partit, i es demana una moció de censura per treure a la dreta del Govern nacional.

El contingut del manifest és el següent:

“Els i les militants socialistes estem profundament decebuts pels lamentables fets ocorreguts en aquestes últimes setmanes i que han conduït a la destitució de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE, a l’assumpció de la direcció per part d’una gestora de molt dubtosa legalitat ja la conformació d’un govern de dretes constituït per un partit antidemocràtic i corrupte, responsable del sofriment de milions de conciutadanes i conciutadans, de la reculada espectacular dels drets i de les llibertats, gràcies a l’abstenció vergonyosa de la majoria del nostre grup parlamentari.

Mai han de poder repetir uns fets semblants en aquest partit i això passa per corregir, en la mesura del possible, tot el que els han pogut motivar. Un partit amb 137 anys d’història, del qual ens hem sentit sempre orgullosos, no pot malbaratar la seva dignitat amb fets tan lamentables i amb tanta repercussió social, econòmica i política.

Perquè hem de posar nom al que ha passat: determinades elits del partit han segrestat la veu, la paraula i el poder de decisió del conjunt de la militància, destituint de manera tramposa al legítim secretari general i impedint una alternativa progressista de govern. Això és el que ha passat i el que mai pot tornar a passar. Mai més.

Hem de demostrar al conjunt de la ciutadania que tanquem definitivament aquest negre parèntesi i que les i els militants del PSOE reprenem amb força el control del partit i ens comprometem amb rigor i serietat amb aquelles fórmules que facin possible un futur d’esperança per a aquest país que tant volem.

Perquè els nostres principis són els de la llibertat, la igualtat d’oportunitats i la solidaritat. Sense cap drecera de cap tipus: amb la participació directa de la militància, que es tradueix de manera clara en el principi de ‘cada militant, un vot’. Sense excepcions. La veu de la militància no és un element retòric, en funció de l’oportunitat o del moment: és un factor imprescindible i fonamental.

Per tot això el nostre Compromís es tradueix de manera immediata en les següents accions concretes:

Recuperar una adreça democràtica de manera immediata, mitjançant els processos contemplats en els nostres estatuts: Primàries per a l’elecció directa d’un secretari general o Congrés extraordinari per triar una nova CEF i un nou CF.

Iniciar un debat democràtic sobre la política d’aliances del partit, en les agrupacions i en les federacions, i obert al conjunt de la ciutadania.

Propiciar, si escau, una moció de censura a que posi fi al govern de la dreta i possibiliti un govern de progrés alternatiu.

Obrir, indefectiblement, un procés d’exigència de responsabilitats als que han propiciat aquest daltabaix de conseqüències desastroses