La Plana organitza el curs “Formació bàsica en lactànica materna per a professionals”

407

El Comitè de Lactància del Departament de Salut de la Plana ha organitzat el curs ‘Formació bàsica en lactància materna per a professionals amb responsabilitat directa en l’atenció materna-infantil’ en què, durant quatre sessions, han participat 24 treballadors.

El curs forma part de la implantació de l’acreditació IHAN que impulsa a nivell mundial l’OMS i UNICEF i en la que l’Hospital Universitari de la Plana es troba en la fase 1D. Aquesta Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement anima els hospitals a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna des del naixement.

D’aquesta manera, durant quatre sessions, pediatres, llevadores i ginecòlegs del Departament de Salut de la Plana han format els seus companys inscrits en diferents aspectes de la lactància materna com les característiques principals de la llet humana, la correcta col·locació del nadó al pit , el diagnòstic i tractament d’afeccions comunes del pit o la compatibilitat de medicaments i altres substàncies amb la lactància, entre d’altres temàtiques.


Grups de suport de mares


A més dels aspectes teòrics, el curs també ha tingut tallers pràctics d’observació de preses i sessions en què ha participat el grup de suport de mares Materna de Betxí, deixant constància de la importància de la xarxa mare a mare.

El Comitè de Lactància del Departament de Salut de la Plana es va constituir l’any 2011 i està format per 24 professionals tant d’Atenció Primària com d’Atenció Especialitzada.

Des de llavors, l’Hospital ha establert diverses accions encaminades a afavorir la lactància materna com la normalització del part natural, el contacte pell amb pell, l’horari de portes obertes a la Unitat de Neonatologia, la no separació de la mare-nadó durant les revisions mèdiques i d’infermeria per incrementar el vincle, la llevadora de lactància a la planta d’hospitalització, la difusió de la normativa IHAN o l’ingrés dels nadons de Neonatologia en habitació perquè puguin estar amb els seus pares.