La nova Llei d’Ocupació reconeixerà el paper dels Ajuntaments com a agents actius en la gestió d’ocupació

110

El Secretari Autonòmic d´Ocupació ha avançat que la nova llei d’Ocupació en la qual el Servef està treballant reconeixerà el paper dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana com a agents actius en la gestió d’ocupació.

Nomdedéu s’ha expressat així després de la petició del president de la Federació Valenciana de Municipis i Povíncies (FVMP) de tenir més competències en aquesta matèria. Així, el secretari autonòmic ha assenyalat que en breu mantindrà una reunió amb el president de la FVMP, Rubén Alfaro, per a fer-li partícip de la llei i poder seguir coordinant polítiques actives d’ocupació entre ambdues institucions.

“El Servef impulsarà la participació dels Ajuntaments en tots aquells serveis d’ocupació que puguen oferir als ciutadans”, ha destacat Nomdedéu.

El responsable d’Ocupació ha declarat que el Servef és conscient que són els ajuntaments “l’administració més sensible i propera als ciutadans”. Per aqueixa raó, ha recordat que el Consell ha reactivat els acords territorials per l’ocupació, que seran un pilar fonamental en el qual es recolzarà el Consell per a dissenyar les polítiques d’ocupació “amb i sobre el territori”. El Servef ha posat en marxa una línia de subvenció de 3,5 milions d’euros per la qual tindran suport econòmic per a destinar-ho a estudis de diagnòstic del territori.