‘La nit de Nadal’ de Jesús Debón ha estat la peça musica guanyadora del II Concurs de Nadales de Borriana

202
Els regidors de Cultura i de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel i Santiago Zorío han anunciat al costat del representant de la Coral Borrianenca, Jordi Ràfols, el guanyador del II Concurs d’Harmonització de Nadales Populars en Valencià de Borriana. El compositor Jesús Debón Alcodori ha guanyat el concurs amb l’obra La Nit de Nadal.

El jurat format per Jordi Ràfols, professor de guitarra i cap de corda de la Coral Borrianenca, Carlos Valero, musicòleg, professor de música i director de la Coral Borrianenca, Oscar Camps, cap del departament de piano del Conservatori Professional de Castelló, Santiago Zorío , regidor de Normalització Lingüística, i Vicent Granel, regidor de Cultura, van decidir, un cop estudiades i valorades les obres, concedir el premi valorat en 600 euros a Jesús Debón Alcodori per l’harmonització de la cançó popular valenciana ‘la Nit de Nadal’.

Un dels objectius principals del concurs és el d’estimular l’ampliació del repertori coral nadalenc valencià i donar lloc a la interpretació d’obres inèdites, a més d’intentar oferir la possibilitat futura que les obres siguin interpretades i difoses en tot el territori valencià. L’obra premiada serà interpretada per la Coral Borrianenca durant la celebració del XXXIII concert de Nadal que oferiran el dia 26 de desembre a la Casa de Cultura de la Mercè. En la celebració del concert es farà entrega del premi del concurs al guanyador.

Cal afegir, que en la recuperació del certamen musical s’han presentat 8 composicions, “el que ha suposat un treball per al jurat, però sobretot, un èxit de participació per seguir treballant en futures edicions”, ha explicat al detall. Per la seva banda, Zorío ha destacat «la importància de sumar repertori nadalenc valencià al nostre municipi, i que es pugui estendre per tot el territori valencià». Les obres presentades havien d’estar escrites en valencià, ser originals i inèdites, a quatre veus mixtes i havien de consistir en harmonitzacions de qualsevol nadala tradicional valencià. L’estil era lliure, la durada devia situar-se entre dos i quatre minuts, no excedint mai els cinc minuts, i ser de fàcil execució per possibilitar la seva interpretació per qualsevol cor aficionat sense especials coneixements musicals.