La Mostra Parcs Naturals compleix un lustre

128

El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Març, junt amb el regidor de Conservació d’àrees naturals i Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha obert la V Mostra de la Marca Parcs Naturals amb l’acte de lliurament de certificats de la Marca a les 11 noves empreses de productes i serveis que s’incorporen a aquest segell de qualitat.

L’acte d’obertura ha estat precedit d’un tast d’olis d’oliva verge extra adreçada a professionals del sector de l’hostaleria i restauració, en la qual han participat blocaires i crítics gastronòmics.

Les 11 empreses que han rebut el certificat de mans del director general, Antoni Març, accedeixen així a la coneguda Marca de l’ ‘xiulet’ i amb elles són ja 118 les firmes que posseeixen aquesta certificació de qualitat a la Comunitat Valenciana. Trenta-una d’aquestes empreses han exposat els seus productes al Mercat de Colom de València, on al llarg de la jornada s’han celebrat activitats dirigides especialment al públic infantil.

El director general del Medi Natural i el regidor han visitat els llocs per conèixer de prop els articles i serveis acreditats i mostrar el seu suport a la promoció i difusió dels productes i activitats d’alta qualitat vinculats a la protecció del territori ia la imatge dels parcs Naturals.

La Comunitat Valenciana compta amb 22 parcs naturals que es caracteritzen, a més de per la seva bellesa natural i paisatgística, per ser espais de proximitat, de gran valor ambiental i cultural. Es converteixen així en un important reclam turístic que dóna lloc a beneficis econòmics, socials i ambientals que contribueixen de manera decisiva a la dinamització socioeconòmica dels municipis en què s’enclaven i de la seva comarca.

La realització d’activitats com les que es duen a terme durant tota la jornada contribueixen a promoure la implicació i participació de la ciutadania en general en les tasques de coneixement, recuperació i conservació de l’entorn dels parcs naturals.

La V Mostra ha donat als visitants l’oportunitat de conèixer i adquirir productes dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana en una exposició que va de la mel del Parc Natural de la Serra de Mariola als lactis del Camp d’Elx al PN del Fons , de l’oli d’oliva verge de la Serra d’Irta al pernil ibèric del Penyagolosa, així com d’embotits i vins de les Hoces del Cabriel i les melmelades d’Espadà i la Serra Calderona.

A més, els que s’han apropat han pogut obtenir informació sobre allotjaments en els espectaculars marcs que ofereixen els parcs naturals de la Comunitat Valenciana. La V Mostra també ha tingut en compte tots els gustos, i els més aventurers han pogut conèixer ofertes de multiaventura per gaudir amb el barranquisme, l’espeleologia o l’escalada al Penyagolosa així com dels viatges en globus a la Serra de Mariola o les rutes en bicicleta per la Serra Calderona.

Nombrosos visitants han recorregut els estands durant la jornada, el que els ha permès conèixer alguns dels millors productes de la Comunitat Valenciana mentre que els més petits han gaudit de les diferents activitats programades com tallers d’educació ambiental i un divertit photocall.

En aquesta cinquena edició, la Marca de Parcs Naturals ha convidat a tots els participants a participar en la campanya 1 llaç, 1 somriure amb la qual s’han recaptat aportacions solidàries que s’han lliurat a ASPANION – Associació de Pares de Nens amb càncer de la Comunitat Valenciana.

La Marca Parcs Naturals, sinònim de qualitat i compromís amb el medi ambient

La Marca Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana és un segell de qualitat amb un important compromís amb el medi ambient. La marca reconeix productes i serveis que s’obtenen en l’àmbit dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana. Facilita el desenvolupament d’un model econòmic sostenible reforçant el compromís amb el medi ambient i dotant els habitants de les poblacions que es troben als parcs d’eines que els permetin mantenir el model de vida desenvolupat en aquests nuclis de població.

A la Mostra, la Marca Parcs Naturals sobre productes diferenciats, associats als valors mediambientals i culturals dels parcs naturals per incrementar l’atractiu de l’espai i oferir experiències completes als visitants dels parcs.