La Marxa al Bartolo començarà aquest any amb la meitat de corredors que en edicions anteriors

476
Després de divuit edicions, la Marxa al Bartolo arrencarà aquest any amb la meitat de corredors que en edicions anteriors. En aquesta ocasió, la direcció del parc del Desert de les Palmes s’ha limitat a 350 participants els que podran prendre la sortida en la prova competitiva. A aquests se sumaran al voltant de 120 persones que realitzaran la marxa no competitiva que discorre per 14 quilòmetres

L’alcaldessa de la localitat, Susana Marqués i el regidor d’esport, Javier Alonso, han presentat aquest matí la prova acompanyats de Vicente Cervera, director de cursa i president de Club MiM, impulsora de la tradicional marxa a peu fins al cim del pic més elevat del Desert.

Alonso ha destacat que “les curses de muntanya i en especial aquesta s’han convertit en un al·licient per al turisme a la nostra localitat i en tota la província. Volem que aquesta dinàmica no canviï i que es fomenti al llarg de tot l’any, ja que les nostres característiques climatològiques i orogràfiques ens permeten es una destinació insuperable per acollir el turisme esportiu tot l’any i així donar vida a les temporades menys forts “.

“Ara les contínues excepcionalitats imposades per la Generalitat estan posant en dubte l’èxit i fins i tot en algun cas la continuïtat de les proves, la qual cosa s’ha de resoldre com més aviat millor per poder mantenir el nivell d’activitat competitiva i esportiva”, ha dit Alonso, que ha assenyalat també que “precisament la Marxa al Bartolo és un exemple d’organització seguretat i conscienciació amb el medi ambient, amb la qual cosa es demostra que els esportistes són els primers involucrats en la salvaguarda de l’entorn natural i per tant no cal castigar”.

La Marxa al Bartolo, coneguda per la seva duresa en el pendent (puja 1.077 metres i baixa 1.092 metres) és una cita obligada per als corredors de muntanya que volen mesurar-se no només amb la calor, sinó amb aquest “trencacames” que és arribar al cim del Bartolo.

Entre els corredors provincials destacats en les inscripcions i que detallaran la gran competitivitat que es viurà diumenge, estan: Martin Bacas (guanyador absolut Marxa al Bartolo 2016), Maria Eugènia Inturias (guanyadora absoluta Marxa al Bartolo 2016), Sonia Escuriola (guanyadora 2011 ), Carmen M. Perez (guanyadora 2010), Carlos Fuentes (segon classificat 2016), Albert Ferrer (tercer classificat 2016), Belen Ferrer (tercera classificada 2016), Cristobal Adell (guanyador Marató i Mitja 2013, guanyador Cursa Vistabella 2016 i segon classificat Marató i Mitja 2017).