La Mancomunitat Espadà Millars ha posat en marxa el programa ‘Comprendre al adolescent’

96

S’ha iniciat a la seu de la Mancomunitat Espadà-Millars al programa ‘Comprendre l’adolescent’, dedicat a la prevenció per a pares i mares, i joves de 14 a 18 anys.

“La Mancomunitat, a través dels serveis socials, està sempre al servei de les famílies dels nostres quinze municipis. Per això dediquem a aquesta àrea una atenció especial “, ha dit Martí.

El taller està impartit per Isabel Moya Mira, tècnica en família i infància de la Mancomunitat, psicòloga infantil i juvenil, formada en teràpia familiar, teràpia de joc i psicoterapeuta Gestalt integrativa. El programa es divideix en dues seccions.

A l’escola de pares la primera sessió ha estat ‘Comprendre l’adolescent: necessitats de cada etapa’. Per al dimarts 20 de desembre es tractarà el tema ‘Els límits en l’adolescència. Decàleg de convivència ‘. L’última sessió, el 27 de desembre, versarà sobre ‘Comunicació eficaç i resolució de conflictes. Les sessions són gratuïtes, prèvia inscripció, de 16 a 17 hores a la seu de la Mancomunitat.

El grup d’orientació a adolescents és de 17.30 a 19 hores i el primer tema tractat ha estat ‘Amb mi mateix: autoconcepte i autoestima’. La sessió del 20 de desembre es dedicarà al tema ‘No és no: assertivitat i pressió de grup’ i la del 27 a la qüestió ‘Presa de decisions: exposo les meves necessitats: resolució de conflictes i projecció de futur’.