La Jornada eTwinning 2016 s’ha celebrat avui al CEFIRE de Castelló

108

La Jornada eTwinning 2016 s’ha celebrat avui al CEFIRE de Castelló, després de la bona acollida que van tenir la passada setmana les sessions que es van desenvolupar a Alacant i València. Concretament, s’ha passat de 160 inscrits en la passada edició als 480 d’aquest any, dels quals 140 van participar el 9 de novembre a la jornada d’Alacant, 240 a València i, finalment, 100 ho han fet avui a Castelló.

Cal destacar com a principal novetat d’aquest any que han estat tres les jornades dedicades al eTwinning davant l’única sessió que es va dedicar l’any passat a tot el territori valencià.

El programa eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea encaminada a promoure l’establiment d’agermanaments escolars i el desenvolupament de projectes de col·laboració, a través d’Internet, entre dos o més centres escolars de països europeus diferents sobre qualsevol tema de l’àmbit escolar acordat pels participants.

Aquesta plataforma gratuïta compta amb la participació de 4.456 docents i 2.401 projectes en el territori valencià

Al programa es promou l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d’educació i formació dins de la Unió Europea. Poden registrar-se tots els professors d’ensenyament no universitari com són Infantil, Primària, Secundària, Formació Professional, o altres modalitats com escoles oficials d’idiomes o conservatoris.

Finalment, aquesta eina ofereix als alumnes europeus la possibilitat d’aprendre sobre la societat i la cultura dels altres, així com de millorar les seves habilitats lingüístiques i l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). D’aquesta manera, la riquesa cultural del nostre continent es converteix en una experiència d’aprenentatge interactiva, eficaç i entretinguda.