La Gira ‘Raimon a casa’ visita la Vall d’Uixó

112

El dissabte 12 de novembre Raimon estarà a la Vall d’Uixó, amb un concert a les 19.00 hores a l’Auditori Leopoldo Peñarroja. El regidor de Cultura, David Lluch, ha assenyalat que des de l’Ajuntament “hem apostat per aquesta actuació perquè els homenatges cal fer-los en vida i la millor manera d’homenatjar un cantautor és escoltant les seves cançons”.

La Vall d’Uixó és una de les 16 parades de la gira ‘Raimon a casa’, que recorre 16 ciutats valencianes i “és un honor estar entre elles”, ha afirmat l’edil. En aquest sentit, ha recordat que fa 30 anys que Raimon va actuar a la Vall d’Uixó i “ara hem considerat que era imprescindible portar-ho de nou, perquè un dels objectius d’aquest equip de govern és reafirmar les nostres arrels, la nostra història i els elements que ens fan diferents i un d’ells és la nostra llengua “.

En aquest sentit, el cantautor nascut a Xàtiva el 1940 és “el músic que més ha reivindicat l’ús del valencià i és un referent en aquesta tasca”. A més ha musicat a grans poetes de la nostra tradició literararia, ajudant a divulgar les lletres en valencià de Salvador Espriu, Jaume Roig, Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi o Joan Timoneda, entre altres.

Les entrades es poden adquirir de forma on-line a www.auditoriolavallduixo.es o físicament a les taquilles de l’Auditori a partir d’aquest dijous. Lluch ha destacat que “ja s’ha venut més de la meitat de l’aforament” pel que ha animat “a tots els vallers i valleres a no quedar-se sense entrada per aquest espectacle”.

Al hall de l’edifici s’instal·larà una exposició sobre la vida i obra de Raimon, que es mantindrà durant tot el mes i es podrà contemplar els dies d’espectacle. “Raimon té un gran recorregut musical i aquest any es compleixen 50 anys des de la sortida del seu primer disc i la seva actuació a París”, ha finalitzat el regidor de Cultura.