La Generalitat Valenciana avança en el projecte de l’anell verd metropolità de Valencia

571

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori continua avançant en el projecte de l’Anella Verda Metropolità de València, un corredor circular de més de 52 km, destinat als vianants i ciclistes, que travessarà i unirà les comarques de l’Horta.

L’Anella Verda Metropolità de València s’ha estructurat en quatre grans trams, cadascun dels quals es divideix en diversos subtrams per agilitzar la seva construcció i posada en servei. El Tram Sud discorrerà entre Pinedo i Aldaia; el Tram Oest des d’Aldaia i Massarrojos; el Tram Nord, entre Montcada i Port Saplaya (Alboraia) i el Tram Front Litoral entre Port Saplaya i Pinedo.

Així, els treballs impulsats per la Conselleria avancen i ja s’estan redactant els projectes de construcció del Tram Sud i Nord de l’Anella Verda Metropolità de València i properament es licitarà la redacció dels projectes del Tram Oest.

Quatre grans trams

El Tram Sud de 15 quilòmetres de longitud s’inicia a Pinedo on es desprèn de la via ciclopeatonal que uneix València i el Saler, recorre l’horta fins a finalitzar a Aldaia, a la glorieta que uneix les carreteres CV-409 i 403, punt d’inici del futur Tram Oest de l’Anell Metropolità.

El Tram Oest s’iniciarà al terme municipal d’Aldaia, a la glorieta que uneix les carreteres CV-409 i 403, des d’on es dirigirà cap al nucli urbà d’Aldaia vorejant-lo i continuant direcció nord cap a Quart de Poblet, Paterna, Campus universitari de Burjassot-Paterna, Godella i Rocafort, fins a connectar en Massarrojos amb el Tram Nord de l’Anella Verda Metropolità.

El Tram Nord discorrerà per la comarca de l’Horta Nord, per un territori d’alt interès paisatgístic, cultural i mediambiental, en relleu pràcticament pla, amb una longitud aproximada de 12 km unirà Montcada amb la platja de Port Saplaya.

El tram de l’Anell Vede que discorrerà pel Front litorial, amb una longitud aproximada de 14 km, pretén donar continuïtat a trams de carrils-bici i andanes de vianants existents a Port Saplaya, Patacona i València, de manera que el nou corredor resultant discorri de manera contínua per tota la façana litoral fins Pinedo.

Facilitar l’ús de la bicicleta a 52 quilòmetres de Anella Verda

L’Anella Verda Metropolità de València és una de les actuacions a desenvolupar dins del Programa FEDER 2014-2020, el capítol corresponent a les noves actuacions en matèria de sengles ciclables i carrils bici es durà a terme per la Generalitat en tot l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

L’Anella Verda Metropolità de València és un corredor circular de més de 52 km, destinat als vianants i ciclistes, que travessarà les comarques de l’Horta de València. Per al director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, amb la seva posada en servei “la Generalitat pretén crear un eix estructurant de la futura malla metropolitana, integrada pels carrils bici ja existents, més les actuacions que es desenvolupin a nivell municipal i comarcal. Així, unirà municipis contigus i permetrà recorreguts de major longitud “.

D’altra banda, es fomenta l’ús de la bicicleta per a desplaçaments curts i mitjans, “amb la finalitat de reduir l’ús dels vehicles privats i contribuir a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. A més -ha afegit Domingo- es pretén satisfer la demanda creixent d’aquest tipus de vies per a un ús lúdic i d’oci saludable “.

De la mateixa manera, la conselleria busca disposar d’una via mediambientalment integrada “que s’aproximi als ciclistes i vianants als paisatges i espais naturals rellevants com l’horta de València, el Parc Natural de l’Albufera i el Parc Fluvial del Túria, i als altres elements del patrimoni natural i cultural de l’entorn “, ha comentat el director general.