La Generalitat publica les bases de les ajudes al lloguer

493

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les bases que regulen les ajudes de lloguer per a 2017 per afavorir l’accés a l’habitatge i garantir el dret, contemplat en la nova Llei per la Funció Social de l’Habitatge. D’aquests ajuts, contemplades dins el Pla Estatal d’Habitatge, es beneficien totes aquelles persones que compleixin els requisits de límit de lloguer i d’ingressos dels sol·licitants, que no podran ser superiors a tres vegades l’IPREM.

Les subvencions poden arribar fins a un 40% del preu del lloguer amb un màxim de 2.400 euros anuals. A més, per primera vegada, aquest any la Generalitat realitzarà una aportació addicional d’un 10%, fins a un màxim de 3.000 euros, per a usuaris amb especial vulnerabilitat. Es subvencionaran tots les factures de lloguer des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2017.

Segons ha explicat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, la convocatòria d’aquests ajuts s’ha pogut avançar al mes d’abril “gràcies a la previsió pressupostària de la Generalitat, ja que, aquest any és de pròrroga i el ministeri va molt lent en els terminis per signar els convenis “. Per això, davant d’aquesta situació, des de la Generalitat “es va fer una previsió en els pressupostos de 2017 per no haver de dependre de la signatura amb el Ministeri de Foment i poder avançar la convocatòria d’aquests ajuts al mes abril i no esperar fins a finals de any “. La fórmula adoptada per la Generalitat, a l’pressupostar tant la part del ministeri (8 milions d’euros) com la de la Generalitat (587.850 euros), permet avançar la convocatòria i posteriorment, a través de la signatura del conveni, el govern central transferirà la seva part a la Generalitat.

grups prioritaris

En aquest sentit, gràcies a l’aportació de la Conselleria d’Habitatge que dirigeix ​​María José Salvador, s’ha augmentat la partida econòmica per aquests ajuts que ascendirà a un total 8,5 milions enfront dels 7,9 de l’any passat. A més, segons ha recordat la directora general de la mateixa manera que l’any passat, “s’han ampliat els grups prioritaris i flexibilitzat les ajudes perquè arriben a més persones”.

En aquest sentit, a més de les persones afectades per un desnonament, els joves menors de 30 anys i les famílies monoparentals i nombroses, també tindran prioritat les persones amb diversitat funcional, les dones víctimes de violència de gènere, els joves extutelats i les persones amb renda garantida de ciutadania reconeguda.

Aquest any també s’han adaptat les ajudes a la nova Llei per la Funció Social de l’Habitatge, que va entrar en vigor el passat 1 de març, i, d’aquesta manera, tindran prioritat aquelles persones que estiguin en el Registre de Demandants d’Habitatge contemplat en la llei.

A més d’aquesta millora, la conselleria també manté l’extensió a la resta de municipis que quedaven limitats per l’anterior govern. D’aquesta manera, poden optar a aquests ajuts els ciutadans de tots els municipis de la Comunitat Valenciana al marge del nombre d’habitants que tingui la localitat on visquin. “Hem eliminat la restricció de l’antic Consell que limitava l’accés a aquest tipus de convocatòries només a les persones que vivien en municipis grans o àrees metropolitana”, ha afegit Torró.

tramitació telemàtica

Així mateix, segons ha explicat Torró, aquest any, també com a novetat, la tramitació de les ajudes es realitzarà de forma telemàtica el que suposarà “més comoditat per als sol·licitants i major celeritat en la tramitació” a més, un cop ja estan publicades les bases dels usuaris poden realitzar un pre-registre a través de l’aplicació informàtica o demanar cita prèvia als serveis territorials de les tres províncies. Els interessats disposen de tota la informació que necessitin a través de la pàgina web consultar aquí o al telèfon 012. El termini de sol·licitud serà de dos mesos a partir de la publicació de la convocatòria en el DOGV que es realitzarà la setmana que ve.