La Generalitat lamenta que amb la reanudació dels serveis de rodalies hagi empitjorat la situació

124

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, ha denunciat que “la durada dels viatges per ferrocarril entre València i Castelló que es reprenen a partir d’aquest dissabte, es van a incrementar i es va a empitjorar la situació que hi havia abans de les obres del tercer fil “. Segons ha assenyalat, “el servei de CIVIS de Castelló a València que durava 52 minuts, a partir d’ara durarà 8 minuts més, i alguns serveis de Rodalies trigaran 21 minuts més”.


En aquest sentit, el director general ha volgut expressar “el profund malestar de la Generalitat, tant pel que ha passat com pel que s’ha anunciat que va a succeir. Han estat 15 mesos de patiment, de menyspreu als viatgers. L’Administració central no ha fet cas a les demandes dels ciutadans i del Consell com, per exemple, una bonificació del 50% del preu del bitllet o una millor informació “.

Per a Domingo, “tots els greus inconvenients que han hagut de suportar els viatgers havien de desaparèixer a partir d’ara però, per desgràcia, no va a ser així. Des de la Generalitat, mitjançant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, hem exigim que, un cop restablert el servei, es mantinguessin les freqüències i els temps de recorregut d’abans de les obres i, un cop més, des l’Administració central han fet cas omís “.

“L’AVE seguirà sense arribar”

“Igualment -ha continuat el director general- després de tots aquests mesos, l’AVE de Madrid a Castelló seguirà sense arribar i tot i que s’han acabat les obres no tenim cap data per a la seva arribada, igual passa amb les mercaderies cap a la frontera”.

A aquesta situació s’afegeix el que qualifica Diumenge d ‘ “una mala gestió dels serveis ferroviaris de Rodalies que afecten no només a la C-6 entre València i Castelló, sinó també a la C-3, d’Utiel a València, que igualment ha vist incrementat el temps de viatge després de tallar el servei per les obres del Parc Central. A més cal tenir en compte la insatisfacció que tenen els ciutadans perquè no arriben els Rodalies a Vinaròs o a Villena o pel mal funcionament del servei entre Xàtiva i Alcoi “.

Per tot això, el director general de Transports ha reivindicat, una vegada més, que “en els pressupostos generals de l’Estat per a 2017 s’assigni una major inversió per a la Comunitat Valenciana i s’acaba d’una vegada per totes amb la discriminació que pateix aquesta terra “.

També ha exigit que “es posi en funcionament com més aviat millor un servei d’Alta Velocitat entre Castelló, València i Alacant i, sobretot, que comencin les obres del Corredor Mediterrani, especialment licitant i executant les obres de la segona plataforma entre Castelló i València, així com que s’iniciïn els treballs entre Castelló i Tarragona que estan impedint que les mercaderies arribin a la frontera en ample internacional, i que s’acabin les obres que suposen un coll d’ampolla entre Vandellòs i Tarragona “.