La Generalitat incrementa el numero de beques del IVACE

536

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l’acte de lliurament de les beques de l’Institut Valencià de Competitivitat (Ivace) a 100 joves que, en els pròxims mesos, començaran un programa formatiu en les delegacions a l’exterior de diferents institucions i empreses valencianes.

El cap del Consell, que ha estat acompanyat pel conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha recordat que aquest any s’ha tornat a augmentar el nombre de beques, de manera que es compleix així el compromís de el seu Govern d’arribar al centenar. “S’ha elevat a 100 el nombre de beques, enfront de les 20 que existien en 2014”, ha destacat.

En aquest sentit, ha explicat que aquest augment es deu a la “obsessió” de l’actual Consell per crear una xarxa d’oportunitats amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil i evitar que el talent dels i les joves de la Comunitat Valenciana emigri a altres països. “Heu de poder construir el vostre projecte de vida, perquè això és el que ens convertirà en una societat avançada”, ha declarat.

Així mateix, ha agraït al Ivace tot l’esforç realitzat perquè, a través d’aquestes beques, el Govern de la Generalitat sigui útil a les empreses ia les persones beneficiàries de les mateixes, que es convertiran en “ambaixadores de la Comunitat Valenciana en diferents punts del món “.

A més, el cap de l’Executiu valencià també ha destacat la transparència del procés de concessió de les beques, així com el deure del Consell a l’hora de garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.

D’altra banda, el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat la importància de la formació i l’especialització dels joves en el camp de la internacionalització, i ha assegurat que aquest programa constitueix una oportunitat per que les noves generacions es desenvolupin “com a persones i com a professionals”.

En aquest sentit, ha assenyalat el compromís de la Generalitat perquè aquest programa formatiu es desenvolupi “amb les majors garanties possibles” tant per als i les joves, com per a les empreses. “La nostra obligació és estar al vostre costat i fer-vos les coses més fàcils”, ha insistit.

beques Ivace

Les beques ‘Ivace Exterior’ i ‘Ivace I + I, Exportació i Ocupació’, convocades per l’àrea de Promoció Internacional de l’Ivace, tenen com a objectiu fomentar i especialitzar els i les jóvens de la Comunitat Valenciana en internacionalització, així com facilitar una ocupabilitat sostenible i de qualitat.

Aquest any, s’han convocat un total de 100 beques -70 per ‘Ivace Exterior’ i 30 per a ‘Ivace E + E’-, que reben finançament europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del fons Social Europeu.