La Generalitat destinarà aquest any 500 milions d’euros per promoure instruments de suport a les empreses

483

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que l’Administració autonòmica destinarà aquest exercici prop de 500 milions d’euros per desenvolupar instruments públics de suport a les empreses en el territori valencià, tot i el “enorme llast” que suposa la situació de infrafinançament en què es troba la Comunitat Valenciana.

Així ho ha expressat durant la clausura de l’assemblea general anual de l’Institut Valencià per a l’Estudi de l’Empresa Familiar (Ivefa), que aquest 2017 coincideix amb el 20è aniversari de l’entitat.

En la seva intervenció el cap del Consell ha subratllat que la Generalitat buscarà, des del diàleg constant, les fórmules per arribar a un “millor aprofitament” dels recursos a la Comunitat Valenciana, tot i que aquest territori està infrafinançat i hi ha una “falta d’inversió permanent “per part de l’Estat.

“És molt negatiu per a Espanya que la Comunitat Valenciana no pugui expandir tot el seu potencial”, ha lamentat Puig, que per això ha demanat que la necessària reforma del model de finançament autonòmic es concebi com una “suma d’interessos” en lloc de com una “guerra entre territoris”.

El president, que ha fet també referència al “moment positiu” per a l’economia valenciana que s’extreu de les últimes xifres macroeconòmiques, ha animat els empresaris a treballar i col·laborar amb les institucions perquè les millores aconseguides en la productivitat vagin més enllà a través d’una millor formació. “Amb l’esforç permanent de tots, estic segur que la Comunitat Valenciana serà una de les regions més avançades d’Europa”, ha asseverat.

Finalment, el cap del Consell ha agraït a Ivefa la tasca realitzada durant els seus 20 anys d’existència per sumar i contribuir a la vertebració entre empreses i territori a la Comunitat Valenciana.