La Generalitat crearà un web de consulta d’enquestes oberta a la comunitat investigadora i la ciutadania

493

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat aquest dilluns en la presentació de l’Enquesta de Valors de la Comunitat Valenciana al costat del vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño. Aquest acte ha estat l’escenari escollit pel director general d’Anàlisi, Polítiques Públiques i Coordinació, Gustavo Saragossa, per anunciar el llançament d’un nou web de consulta d’enquestes.

“S’està elaborant un web en la qual estaran totes les dades d’aquesta i noves enquestes i es posaran a disposició de la comunitat investigadora”, ha expressat el responsable de l’àrea d’Anàlisi. Aquesta informació quedarà oberta també a tota la ciutadania, com així ha destacat Ximo Puig: “Serà una web específica en què penjarem totes les enquestes que s’han fet”.

L’Enquesta de Valors de la Comunitat Valenciana, el punt de partida

La presentació de l’Enquesta de Valors de la Comunitat Valenciana ha sigut el trampolí per a desvetllar aquesta nova iniciativa de la Generalitat, però també ha servit per fer una fotografia de l’estat actual de la societat valenciana, analitzada amb la perspectiva que es pot traçar des de l’última enquesta d’aquest tipus duta a terme en aquest mateix territori, l’any 1995.

La recuperació i realització d’aquesta enquesta parla de la “bona salut democràtica de la Comunitat Valenciana”, ha subratllat el president, que ha posat el focus sobre el “bon moment per a l’anàlisi” en un “sentit absolut de la transparència”. “El que volem és que totes les enquestes que es facin siguin un instrument d’investigació, de treball, perquè això també forma part de la democràcia i de la qualitat democràtica”. “Aquesta és una enquesta en profunditat”, ha asseverat.

En aquesta enquesta destaquen alguns avenços que per al vicerector Ariño són significatius. Un d’ells és el cas de la igualtat: per prop del 90% de la població ha quatre valors d’igualtat de gènere que són clars, fet que suposa “un consens massiu” a la Comunitat Valenciana. “Des del 95, la modernització de la societat valenciana en aquest àmbit ha estat molt significativa”.

“Ens trobem amb el retrat d’una societat que està avançant en els valors de la solidaritat i la tolerància, que defensa valors individuals i al mateix temps té una sensació de suport al públic”, ha manifestat Puig d’altra banda. “Som una societat moderna, europeista, més oberta que altres. Ens podem sentir orgullosos”, ha sentenciat el president.

L’enquesta completa es podrà veure abans de dimecres que al portal Argos dependent de la Generalitat