La Generalitat colabora amb el CGPJ

163

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de detectar supòsits de vulnerabilitat en cas de desnonaments o impagaments de lloguer.

A través d’aquest acord, s’estableix una línia de col·laboració entre ambdues institucions perquè cap persona en risc d’exclusió social perdi el seu habitatge com a conseqüència d’un procés judicial per impagament de les quotes hipotecàries o d’arrendament.

“Hem d’establir mecanismes de control per a situacions de risc per tal que no hi hagi cap valencià o valenciana a la Comunitat Valenciana que, com a conseqüència d’un procediment judicial, pugui perdre el seu habitatge”, ha declarat la consellera de Justícia, Reformes Democràtiques i llibertats Públiques, Gabriela Bravo, qui també ha estat present a l’acte desenvolupat al Palau de la Generalitat.

Com ha explicat la consellera, la signatura d’aquest conveni de col·laboració evidència el “fort compromís” del Consell amb els drets de la ciutadania i compromet la Generalitat a posar a disposició dels jutges tota la informació en matèria d’assistència social.

D’aquesta manera, el Govern valencià ha d’informar a l’òrgan judicial pertinent sobre l’organització, el funcionament i els recursos dels serveis socials i programes d’assistència social amb què compta l’Administració pública. Així mateix, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la Cconselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es comprometen a donar una resposta immediata i una tramitació urgent a les situacions d’especial vulnerabilitat i d’exclusió social detectades mitjançant aquest programa.

A més, es preveu la incorporació de les famílies desnonades als programes de reallotjament gestionats per l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Igualment, s’inclou un registre informàtic que permeti un estudi estadístic de les actuacions, la implicació dels col·legis d’advocats / des i procuradors / es de la Comunitat en els objectius del conveni, així com la realització de fullets informatius i formularis destinats als ciutadans.

El conveni, d’aplicació immediata, inclou l’actuació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que també ha de participar en l’intercanvi d’informació referida a l’estructura dels programes d’assistència social propis dels diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Amb anterioritat a la signatura del conveni, el president ha rebut en audiència el president del CGPJ.