La Fundació de l’hospital provincial de Castelló inicia el proces d’acreditació de biobanc oncológic

455

El Patronat de la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló ha aprovat avui iniciar el procediment d’acreditació del biobanc de tumors que actualment ja compta amb 4000 mostres de tumors de diversos centres hospitalaris de la província de Castelló. L’objectiu és seguir avançant en la millora del diagnòstic i del tractament d’aquells castellonencs que pateixin algun tipus de càncer.

El president de la Fundació, Javier Moliner, ha destacat que la integració del Biobanc a la Xarxa Valenciana implica “donar un salt qualitatiu en investigació oncològica i avançar en futures teràpies personalitzades, que ajudin a millorar els tractaments contra el càncer. Això va dirigit a millorar l’atenció i el resultat dels tractaments que reben tots els pacients de la província de Castelló “,

Auditoria externa comptes anuals 2016

A la reunió d’avui també s’han aprovat els comptes de la Fundació corresponents a l’anualitat 2016, que han estat auditats de manera favorable “sense cap excepció” sobre la situació comptable de l’entitat. A més, hi ha un excedent comptable de 2016 de 213.000 euros, que la Fundació destinarà a més investigació i formació en recerca de l’excel·lència sanitària que Moliner promou com a president de la Fundació de l’Hospital Provincial.

En el seu informe, l’empresa auditora exposa que “els comptes de l’exercici expressen en tots els aspectes, la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de la Fundació a 31 de desembre de 2016, així com dels seus resultats corresponents a l’exercici anual acabat en aquesta data, de conformitat amb el marc normatiu d’informació financera que resulta d’aplicació i, en particular, amb els principis i criteris comptables continguts en el mateix “, ha explicat Consuelo Suay, administradora general de la Fundació.

Intensa activitat realitzada durant el primer semestre de 2017

Per la seva banda, la doctora Ana Bouché, en la seva qualitat de directora general de la Fundació, ha presentat el balanç de l’activitat realitzada durant el primer semestre de l’any. “Estem davant d’un gran inici d’any, ja que des de la Fundació treballem diàriament per posar a disposició de tots els professionals de l’Hospital Provincial les millors i més específiques eines per incentivar la recerca i formació biomèdica”.

Així, la memòria d’activitat recull l’aprovació de set nous projectes de recerca iniciats durant aquest any, el suport prestat als professionals de l’Hospital Provincial per assistir a congressos científics autonòmics, nacionals i internacionals, que ha comptat amb el finançament per part d’aquesta entitat de set exposicions de comunicacions científiques i 20 impressions d’pòsters científics, així com la realització de vuit serveis estadístics i de revisió d’anglès científic que promouen la publicació dels resultats de les investigacions en revistes científiques.

A l’àrea d’assajos clínics destaca l’inici de 10 nous, sent 33 els assaigs clínics que actualment estan en marxa i sis estudis observacionals.

Pel que fa a formació, la Fundació ha organitzat dues jornades en les patologies de càncer de mama i cirurgia de retina, i un curs sobre la dosimetria per als facultatius de l’radiofísica hospitalària, encarregats de tractar el pacient oncològic en l’accelerador lineal.

Finalment, la doctora Bouché ha destacat la continuïtat de l’acció solidària “Apadrina una Perruca”, l’últim esdeveniment es va celebrar ahir al Pinar del Grau de Castelló. Es tracta de la tercera edició de la Gimcana familiar contra el càncer que va congregar a 150 persones i va suposar una recaptació de 1.500 € amb els que s’adquiriran noves perruques i mocadors per a les pacients en tractament.