La Fira de Sant Andreu es celebrarà a Almassora entre el 25 i el 27 de novembre

157

La Fira de Sant Andreu d’Almassora ampliarà el seu recorregut per incorporar tornejos a cavall entre el proper divendres 25 i el diumenge 27. D’aquesta manera, la plaça de la Picaora i dos carrers del nucli antic es sumaran al recinte amb la recreació de justes medievals a cavall dues vegades al dia. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Cultura, Isladis Falcó, durant la presentació de la XVI edició d’aquesta mostra al costat del responsable de l’empresa Balconet, Juan Cantero.

“Introduïm algunes novetats, com aquests tornejos a cavall o la incorporació d’un toro de raça escocesa, dòcil, per captar l’atenció dels més petits, i no tant, en un municipi de gran afició taurina”, ha assenyalat Falcó, que ha destacat “les possibilitats de la Vila per albergar un mercat amb més de 80 parades d’artesania i gastronomia amb comerciants vinguts des de diferents punts d’Espanya”.

El mercat obrirà les portes el proper divendres a les 18 hores, si bé la cercavila inaugural està previst per a les 20.30 hores. La Fira de Sant Andreu estarà oberta en la jornada de dissabte de 11 a 14.30 i de 17.30 a 23 hores. Un dia més tard mantindrà la seva activitat amb idèntic horari d’obertura tot i que es clausurarà a les 22 hores per a facilitar el descans dels veïns.

En aquesta ocasió, el recorregut suma la plaça de la Picaora i els carrers Sant Cristòfol i Sant Miquel per reprendre la recreació àrab amb els oficis d’alquimista, torner de peus i elaboració de mosaics i babutxes. A més, el nucli antic acollirà les exposicions de manuscrits dels segles XV i XVI i “Nosaltres els càtars”. “Teatre, música, exposicions i les representacions d’oficis àrabs i cristians compartiran espai amb les parades ambulants d’un mercat que volem que vagi creixent any rere any”, ha indicat Cantero.

A més dels cavalls i el toro, les passejades de oques (14 i 20.30 hores) i les exhibicions de falconeria seran el punt d’atenció per als amants dels animals. Tot això se sumarà a l’animació teatral i musical i la decoració del nucli antic, que durant tres dies tornarà al passat medieval per recordar el permís del rei Martí l’Humà a Almassora per celebrar una fira anual.