La Fira de la Taronja de Castelló ha iniciat una nova campanya

140

La Fira de la Taronja ha arrencat una nova campanya. Des de mitjans d’octubre, tots els diumenges les places Fadrell, Na Violant, Joan Baptista Porcar i Maria Agustina es converteixen en punts de venda de cítrics locals. De l’hort al consumidor. La campanya es presenta aquest any amb expectatives una mica més incertes pel que des de la Fira afirmen que “seria tot un èxit repetir l’èxit de vendes de la passada campanya”.

La regidora d’Agricultura, Sara Va usar; César Roures, responsable tècnic de la Fira de la Taronja; José Ruiz, del Sindicat de Regs; Néstor Pascual, de Fepac-Asaja; i Vicente Miralles, del Vedat Arrosser, han presentat avui una iniciativa promocional per a aquest diumenge dins de la Fira de la Taronja. Segons ha explicat, es repartiran de manera gratuïta bosses reutilitzables de grans dimensions fins a esgotar existències amb la compra de sis quilos de fruita.

“L’objectiu és incentivar les compres en els diferents llocs de la Fira de la Taronja instal·lats en les quatre places de la ciutat”, ha assenyalat Sara Usó. Per la seva banda, els agricultors coincideixen que aconseguir els 228.000 quilos de fruita venuda la passada campanya serà complicat. “Afrontem una campanya amb una menor producció comercial i un calibre de fruita més petit que en altres ocasions”, han apuntat.

Aquesta situació es deu, segons han explicat, “a les altes temperatures registrades i de l’escassetat d’aigua. Tot i que la qualitat de la fruita que es ven a la Fira de la Taronja és òptima, el calibre és menor al d’altres campanyes “. En aquests moments, hi ha instal·lades unes 25 parades entre les quatre places on se situa aquesta Fira. La clemenules és la reina de les varietats, encara que també es pot trobar navelina i marisol. A més, a la plaça Fadrell es complementa l’oferta amb un lloc de productes de fleca.