La Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada incorpora les rutes de la desembocadura del riu Millars al seu catàleg de senders.

502

La Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada ha incorporat les rutes de la desembocadura del riu Millars al seu catàleg de senders. Així ho ha confirmat el president del Consorci del Riu Millars, Vicente Casanova, en la seva compareixença avui davant els mitjans celebrada després de la celebració de la Junta de Govern que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Almassora.

“La setmana que ve començaran les obres que finança la signatura BP Oil i que executarà l’empresa Vaersa”, ha assenyalat Casanova. L’import del projecte, de 25.000 euros, permetrà millorar la senyalització de les rutes del Millars en un termini que s’estima de dos mesos. “En tot cas, està previst que a finals de març el projecte estigui ja executat”, ha explicat el president del Consorci del Riu Millars.

La intervenció contempla la instal·lació de 8 senyals informatius així com la col·locació en diferents punts del recorregut de senyals de seguiment. Així mateix, en les bifurcacions o encreuaments amb altres camins es col·locaran pals de 240 centímetres d’alçada, “un total de 13”, ha concretat el president del Consorci. El projecte preveu, així mateix, un tractament de manteniment del mobiliari existent, així com l’eliminació d’espècies al·lòctones en diferents punts del recorregut.

Una millora evident per a les rutes que es produirà després que hagi culminat el projecte de millora i tractament de les llacunes artificials del delta. Casanova ha informat que ahir dijous es va remetre escrit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer comunicant la finalització de les obres de restauració de les llacunes artificials. “Una inversió que ha permès millorar l’entorn natural que és hàbitat per a moltes aus”.

Així mateix, la Junta de Govern també ha aprovat prorrogar per un any el contracte del servei de vigilància i manteniment del delta. Tal i com ha informat el president del Consorci, “fa dos anys es va contractar aquest servei i el plec de condicions establia la possibilitat de prorrogar-per un any i, posteriorment, per un altre any”. “Hem sol·licitat aquesta primera pròrroga d’un any perquè la prestació està sent satisfactòria”, ha confirmat Casanova.

L’ordre del dia també ha abordat la decisió del jurat del II Concurs de fotografia “Una Ullada al Millars” que aquesta tarda entregarà formalment els seus premis als guanyadors del certamen. “Hem tingut l’oportunitat de visitar l’Espai Mercat per conèixer la mostra que aquesta tarda inaugurarem i que romandrà oberta al públic durant aquest cap de setmana i el proper”, ha concretat el màxim representant del Consorci.

A més, “aquesta tarda tindrem l’honor de felicitar personalment als tres premiats que han confirmat la seva assistència a un acte que arrencarà a les 19.30 hores”, ha indicat Casanova. Javier Sales Broch, amb “Arribant al mar”, s’ha alçat amb el certamen que també ha reconegut la imatge “Camí a la mar”, presentada per Sandra Còrdova Lloria, i l’obra “No és un adéu, és un fins després”, de Javier Cabedo Parra, que ha merescut el tercer premi.


190.000 euros de romanents

Finalment, el president del Consorci del Riu Millars ha fet balanç del tancament de l’exercici 2014 que “se salda amb 190.000 euros de romanents de tresoreria”. Una circumstància que ha portat els membres de l’ens a acordar la reducció de les aportacions per al 2015 en un 50%. “Atès que hi ha fons suficients, no té sentit aportar les quantitats que habitualment injectem ajuntaments i Diputació. Per tant, aquest exercici es reduirà a la meitat, és a dir, cada consistori aportarà 30.000 euros i la Diputació Provincial injectarà 45.000 euros “, ha manifestat Casanova.