La Federació de Caça de Castelló insta la Conselleria a ampliar un mes més el període de caça

442

La Junta Directiva de la delegació castellonenca de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, que presideix Màxim Belenguer, reclama a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que s’ampliï en un mes més el període de caça major, tal i com ja s’ha sol·licitat de manera oficial a l’Administració autonòmica a través del Consell de Caça. En l’actualitat es pot practicar la caça major entre el primer diumenge de setembre i el segon diumenge de febrer, i s’ha demanat que s’allargui fins al segon diumenge de març, tot i que la posada en pràctica d’aquesta mesura dependrà, en última instància, del titular de cada vedat de caça.

Els caçadors castellonencs han realitzat aquesta petició “perquè entenem que les mesures de control per danys a l’agricultura s’han de dur a terme dins el període de caça, per evitar haver de realitzar actuacions extraordinàries fora del calendari que acaben per molestar la ciutadania i el període actual es queda curt “, matisen les mateixes fonts. D’aquesta manera “comptaríem amb el temps suficient per poder actuar contra l’excés de senglars, reconegut per la mateixa Administració autonòmica, que no només causa dany en tot tipus de cultius, sinó que també produeix nombrosos accidents de trànsit”. De fet, l’any passat es van produir més de 200 incidents de trànsit per culpa de la presència d’animals en algunes de les principals vies de comunicació de l’interior de la província

“Comptar amb quatre setmanes més ens ajudarà a mantenir l’equilibri mediambiental”, s’indica des de la Junta Directiva, que ha realitzat aquesta petició durant la junta comarcal celebrada a Sant Mateu, i en la qual s’ha comptat amb la participació de més de 60 membres, tots ells presidents de vedats de caça de del Baix Maestrat, l’Alt Maestrat i els Ports. Una trobada que ha servit, a més, per fer balanç de les activitats realitzades en el que va d’any, així com per programar noves iniciatives que serveixin, segons ha assenyalat el president, “per dignificar i reivindicar el benefici social i mediambiental de la caça” .

La delegació castellonenca de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana compta, en l’actualitat, amb prop de 16.000 federats i 169 clubs de caça de tota la província.