La direcció de l’hospital provincial de Castelló garantitza l’activitat assitencial del centre amb el proces de regularització laboral

146

El director gerent de l’Hospital Provincial de Castelló, Joaquín Sanchís, ha manifestat avui que el procés de regularització laboral emprès al centre no repercutirà en l’activitat assistencial i ha assegurat que l’atenció sanitària queda garantida en tot moment.

Segons ha explicat, la direcció de l’hospital ha dissenyat un pla de reorganització que garanteix l’assistència a tots els pacients de l’hospital i ha negat que es vagi a substituir amb hores extres al personal al qual no se li renova el contracte per finalització de vigència.

Sanchís ha insistit que s’està complint amb el mandat del Tribunal de Arbitarje Laboral (TAL) que va exigir el 2014 una solució als 124 contractes en frau de llei.

En aquest sentit, ha explicat que es creen 109 noves places estructurals, no es renoven 17 dels 124 contractes irregulars i s’amortitzen 26 llocs que corresponen a places que estaven vacants des de fa temps i que per llei no es poden ocupar en correspondre a funcionaris .
El gerent ha subratllat que amb les mesures adoptades per la direcció per garantir l’estabilitat laboral dels treballadors, “la relació de llocs de treball del Consorci passa de 805-888 llocs de treball, el que significa que el centre comptarà amb 83 llocs de treball estructurals més “.

Respecte a la campanya de prevenció de l’ambliopia, el gerent ha explicat que ja s’ha sol·licitat una reunió del Patronat de la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló per exigir que aquesta institució reprengui el programa de prevenció de l’ambliopia que va impulsar per iniciativa pròpia en 2006 i va deixar de fer el 2010.

Així mateix, es va a demanar explicacions a la Fundació davant l’abandó fa dos anys de la campanya de prevenció del glaucoma que es desenvolupava en els centres de la tercera edat de la província, als quals el personal de la Fundació es desplaçava per prendre la tensió ocular a la gent gran i evitar el glaucoma.

Garantia de futur

Segons la seva opinió, “és incomprensible que es parli de desmantellament quan estem treballant per resoldre irregularitats en contractació laboral i de serveis que s’arrossegaven durant anys i ens hem compromès a dotar el centre dels equips i infraestructures necessaris”.
El gerent ha afegit que “no hi ha cap acomiadament, estem treballant en substituir treball precari per treball de qualitat, que és el que es mereix un hospital de qualitat com aquest”.
Sanchís, treballador de l’Hospital Provincial des de fa més de 35 anys, ha manifestat que tant la seva prioritat com la de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública és “treure de l’opacitat, de la irregularitat i l’aïllament respecte a la xarxa pública el funcionament de l’hospital “i ha destacat” l’aposta de la Conselleria per garantir el futur de l’hospital al salvar-lo de la fallida tècnica assumint un deute de 30,1 milions d’euros “.
El gerent s’ha referit a accions que ja s’han dut a terme com el finançament íntegre del tercer accelerador lineal del centre, l’activació de les obres d’ampliació de l’àrea oncològica i el compromís d’invertir 19 milions d’euros en un programa que contempla, entre altres inversions, l’adquisició d’un PET TAC.