La Diputació de Castelló restaura la imatge de Sant Llorenç de l’Església de la Nativitat d’Almassora

493

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha traslladat aquest matí fins a l’Església parroquial de la Nativitat a Almassora per fer lliurament de l’escultura de Sant Llorenç, peça restaurada pel Servei provincial de Restauració gràcies al conveni subscrit entre la Diputació i el Bisbat de Sogorb-Castelló.

Així, “gràcies a l’excel·lent treball dels restauradors d’aquesta casa”, el Govern Provincial ha recuperat l’esplendor d’aquesta talla de fusta policromada que representa Sant Llorenç Màrtir, antic patró del municipi.

Cal destacar que la peça sacra presentava un destacat repintat de color vermell, brutícia superficial i engroguiment produït per l’oxidació del vernís. Al mateix temps, a més d’esquerdes i clivelles produïts pels moviments de la fusta, la talla presentava llacunes de mida petita de forma puntual i la pèrdua del dit petit dret.

És per això que la restauració ha consistit en l’eliminació de repintades, neteja i reconstrucció volumètrica del dit entre d’altres per, tal com ha subratllat el vicepresident provincial, “que aquesta talla no perdi ni una mica del seu valor religiós i artístic i sumi a l’excel·lent patrimoni sacre que atresora la nostra província. Defensar i restaurar el nostre patrimoni és posar en valor el nostre llegat i convertir-lo en una font d’oportunitats per al nostre present i futur “.