La Diputació de Castelló rescatarà Villa Elisa

511
Javier Moliner ha anunciat aquest matí que la Diputació de Castelló rescatarà Villa Elisa del seu abandó i treballarà juntament amb l’Ajuntament de Benicàssim per restaurar d’una vegada per totes aquest emblema patrimonial tant del municipi com de tota la província. Així ho ha assegurat el president del Govern Provincial en un acte celebrat a la històrica vila benicense, juntament amb l’alcaldessa, Susana Marqués.

El president provincial ha pres aquesta decisió després de la petició plantejada per l’alcaldessa de Benicàssim, després que la Generalitat Valenciana haja incomplert reiteradament el conveni signat fa 10 anys per a escometre les obres de restauració de la que havia de ser la gran seu acadèmica i sociocultural de tot el litoral provincial. Tant és així, que Marqués s’ha vist obligada recentment a denunciar tant el deute de més de 1,4 milions d’euros acumulada pel Consell, així com renunciar al conveni, perquè paralitzava qualsevol possibilitat de reiniciar uns treballs imprescindibles per posar en valor Vila Elisa.

Moliner ha anunciat que “avui és un dia en què la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Benicàssim vénen al rescat de Vila Elisa, venim a fer el que altres no han estat capaços de complir durant 10 anys ia posar fi a promeses incomplertes i menyspreus permanents “.

“Crec que s’ha perdut molt temps i que Vila llisa podia haver sumat avui a Benicàssim moltes oportunitats, però ha acabat el moment de les lamentacions, no volem plorar ni un minut més, que cadascú assumeixi les seves responsabilitats. Els que fem pel que fem, i els que no fan pel que no han fet “, ha recalcat el president del Govern Provincial.

Una inversió de 2,1 milions per acabar la restauració el 2018

Susana Marqués, per la seva banda, ha declarat que “no ens cansarem de reclamar el deute a la Generalitat, ara per via judicial, i acabar una obra que en els últims 10 anys s’ha deteriorat de forma notable. El que en 2008 costava uns 650.000 euros, avui està ja en 2,1 milions, el que vol dir que 1,4 milions d’euros que s’han pagat en impostos dels veïns de Benicàssim és com si realment s’haguessin desaprofitat. Per això, a Benicàssim fet dit prou al fet que es malgastin els impostos dels nostres veïns i se segueixi degradant un edifici que necessita una actuació immediata “.