La Diputació de Castelló reforçarà el seu compromís amb els municipis més petits de la província

490

La Diputació de Castelló reforçarà el seu compromís amb els municipis més petits de la província després de conèixer de primera mà les necessitats tècniques traslladades pels consistoris castellonencs amb menys recursos i analitzar les possibles solucions. D’aquesta manera, ja ha activat l’equip de treball per fer un pas més en la seva política de mesures d’ajuda als pobles més petits de la província.

Per a això, i després de reunir-se amb la resta de grups polítics amb representació a la corporació, el Govern Provincial ha iniciat els estudis per a la posterior implantació d’una borsa de professionals que permetin cobrir les mancances tècniques d’aquests ajuntaments i oferir-los d’aquesta manera 1 necessari assessorament sobretot en matèria de disciplina urbanística.

Així, tal com ha destacat Francisco Juan Mars, diputat responsable del Servei Provincial d’Assistència a Municipis (SEPAM), “des de la Diputació ampliarem i millorarem el servei que oferim als pobles més petits per donar-los resposta davant el problema de comptar amb el personal necessari per a realitzar tràmits urbanístics com ara els informes de llicència d’obres “.

En aquest sentit, Mars ha explicat que per la seva dimensió, no tots els ajuntaments de la província compten amb un servei de funcionari arquitecte i és per això que “des del Govern Provincial volem avançar en la posada en marxa d’una borsa de professionals als de recórrer quan així ho necessitessin donant-los empara i evitant situacions que, en alguns ajuntaments espanyols, han derivat fins i tot en denúncies “.

Més de 24.000 serveis als 135 ajuntaments

Cal destacar que dins d’aquest compromís municipalista, el Govern Provincial destinarà aquest any més de 27 milions d’euros per implementar millores en la seva política d’eficiència en la gestió i reforçar un compromís que ja el porta a prestar més de 24.000 serveis l’any a tots els municipis de la província.

En aquesta línia, i “per ajudar els ajuntaments amb menys recursos a que millorin la seva gestió, cobreixin les seves necessitats tècniques i ofereixin més i millors serveis als seus veïns”, a través del SEPAM la institució provincial ofereix en l’actualitat el servei de secretari i / o interventor a un total de 35 ajuntaments i, a dia d’avui, presta 2.791 assistències corresponents a una trentena de serveis.

Tot això amb l ‘ “objectiu ferm i decidit de posar a disposició dels ajuntaments totes les eines que necessiten per afrontar amb les màximes garanties el dia a dia de la gestió pública i puguin, d’aquesta manera, fer de la seva encomiable treball el millor argument per millorar el benestar dels seus veïns “.