La diputació de Castelló promociona la destinció turística provincial

426

La Diputació de Castelló tanca avui una exitosa participació a la Fira ITB de Berlín que li ha permès acostar la destinació turística castellonenc a un mercat, l’alemany, amb perspectives més positives per al sector provincial des de la posada en marxa de l’aeroport. Així, les dades de tancament de 2014 apunten a un increment del 19,02% dels viatgers alemanys que van escollir la província de Castelló per passar les seves vacances, molt per sobre de l’augment del 10% de viatgers del Regne Unit, del 9,11 % d’increment de viatgers italians o del comportament positiu del 6% de millora dels turistes francesos.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “l’esforç per potenciar l’arribada de turistes estrangers a través de l’aeroport i de posicionar-nos en aquests mercats que mostren clares oportunitats es deu al fet que la millora del turisme internacional té molt a veure amb la millora de la rendibilitat turística dels nostres establiments d’allotjament. Només cal veure les xifres de 2014 per adonar-nos que l’índex de preus en els establiments hotelers de la província de Castelló va tenir una variació positiva del 3,2%, incrementant-se la tarifa mitjana diària en un 3,8%, i els ingressos per habitació disponible millorar en un 9,9% “.

Entre les modalitats d’allotjament i turisme més sol·licitades pels turistes alemanys figuren l’hotelera, i cada vegada més la de càmpings. De fet, en el sector dels càmpings que aglutina el 56,85% de les pernoctacions al turista internacional, Alemanya destaca amb un increment del 8,99% en l’exercici 2014.

Fructífera setmana promocional per al turisme provincial

A més de la cita promocional alemanya, la Diputació conclou avui una fructífera setmana de promoció turística de la destinació provincial tant en mercats internacionals com nacionals amb la participació a la Fira ITB de Berlín a Alemanya, Mahana Toulouse a França i el Saló de la Immersió celebrat a Cornellà.

Tal i com ha assenyalat el vicepresident provincial de turisme, Andrés Martínez, “el 35,72% dels turistes estrangers que van venir l’any passat a la província de Castelló van ser francesos, sent el principal mercat emissor de turisme internacional a la província. És, per tant, un mercat estranger de proximitat prioritari per a nosaltres i estem treballant intensament per potenciar la província com a destinació preferent al país veí “.

La distància de sis hores en automòbil entre Tolosa, i la seva àrea metropolitana, i Castelló fa que la nostra província sigui una destinació molt apreciat per les famílies de les departaments del sud de França. Més del 70% dels francesos que visiten la província es desplacen per carretera, buscant principalment les platges i hotels de la costa castellonenca. D’aquí la importància d’estar present en aquest certamen.