La Diputació de Castelló prepara amb els ajuntaments la seva major presencia de tota la historia en Cevisama

94

La Diputació de Castelló està preparant la major presència de la província de Castelló en la història de totes les edicions de la fira de Cevisama, que se celebrarà del 20 al 24 de febrer de 2017, per mostrar el suport de tota la província de Castelló al sector ceràmic. Per a això, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, s’ha reunit amb representants de 15 ajuntaments de l’àrea ceràmica amb l’objectiu de coordinar-se i facilitar que puguin treballar i presentar els seus projectes a l’estand que el Govern Provincial s’instal·larà a Fira València.

“Volem ajudar a promocionar arreu del món l’inesgotable potencial del sector ceràmic provincial. Castelló és líder en creació d’ocupació industrial a Espanya i el sector ceràmic és el major exemple. És un innegable pilar econòmic i laboral per a aquesta província i des d’aquesta administració farem servir tots els recursos a la nostra disposició per a convertir-nos en aliats i ajudar a aquest sector productiu de referència provincial “, ha destacat el diputat de promoció econòmica.

Amb aquest objectiu, i després d’avançar que en aquesta edició “hem obert la participació a l’estand de la Diputació a tots els municipis amb presència d’empreses del sector ceràmic”, Aguilella ha destacat que “aquest aparador que els obre aquesta casa a la principal cita de la indústria ceràmica espanyola, és una oportunitat única perquè els ajuntaments exhibeixin els seus projectes o iniciatives relacionades amb el sector “.

Cal destacar que Cevisama és la fira professional del sector més internacional de totes les que se celebren en el panorama nacional i ofereix als seus expositors, com serà el cas de tots els municipis que se sumin a la proposta provincial, una porta oberta a més de 134 països i més de 78.000 compradors de tot el món.

Suport al clúster ceràmic provincial

Per això, el Govern provincial ja està coordinant amb els municipis una agenda de treball amb demostracions i presentacions que dinamitzaran l’activitat de l’estand de la província de Castelló i “de ben segur serviran per atraure professionals del sector i potencials compradors”. D’aquesta manera, es pretén optimitzar recursos i posar d’una manera més eficient a disposició del sector totes les iniciatives que la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic dediquen al sector industrial amb més pes a la província.

La corporació provincial realitzarà presentacions tècniques especialment dirigides a especialistes, productors i prescriptors de ceràmica castellonenca. Mostrarà els seus projectes més emblemàtics com SOLCONCER, sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l’ús d’aquesta davant d’altres solucions constructives existents en el mercat així com el projecte VIGILANCER, creat amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d’ una potent eina de vigilància competitiva.

“En definitiva, es tracta d’aprofitar l’espai que ens ofereix Cevisama per projectar internacionalment el lideratge de la nostra província en un sector que és motor de l’economia provincial i de la creació de riquesa i ocupació en tota la Comunitat Valenciana”, ha explicat el diputat.major