La Diputació de Castelló omplirà novembre d’activitat cultural amb decenes de propostes dins de l’espai cultural obert

150

La cultura tornarà a ser un mes més protagonista a la província gràcies a la completa programació dissenyada per la Diputació per novembre sota el paraigua de l’Espai Cultural Obert. Teatre, música i art conjugaran un variat mosaic cultural a la província que tindrà ja el proper dimecres el seu punt de partida de la mà de l’artista ondera Mari Carmen Vidal.

Serà llavors quan l’exposició ‘Reflexos’ obri les seves portes a l’Espai Cultural Obert situat a la plaça de les Aules per a acostar a tots els castellonencs, i fins al dia 26 en horari de matí i tarda, una obra marcada pel realisme i el color, el reflex i la llum.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, qui serà present dimecres a la posada de llarg de l’exposició, ha ressaltat “la qualitat i varietat d’una programació en què té cabuda el millor talent provincial i en la qual s’obre de bat a bat la cultura als nostres veïns amb nombroses propostes en la qual s’inclouen tot tipus d’expressions artístiques “.

És el cas de l’exposició ’10 .000 anys: Art rupestre castellonenc a l’obra de Joan Baptista Porcar ‘que veurà la llum el proper dijous a la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló i estarà composta per obres propietat de la Diputació així com per l’emblemàtica peça d’art rupestre, l’Arquer de Valltorta.

La literatura, gràcies a la gala de lliurament del premi de narrativa breu Josep Pascual Tirado ‘que ha recaigut sobre l’obra’ Un cel nou i una terrassa nova ‘Miguel Torija Martí, també tindrà el seu espai en un mes marcat per tres grans iniciatives culturals que compten amb el suport de la Diputació.

Teatre, art contemporani i música en valencià

És el cas de Reclam 2016 de l’UJI. Una iniciativa teatral que arriba a la seva edició número 24 i que es traslladarà fins a deu municipis de la província per a realitzar un total de seixanta actuacions d’una trentena de companyies. “L’aposta de la Diputació per fer de la cultura un recurs dinamitzador i generador d’oportunitats ens obliga a estar al costat de l’UJI en aquest ambiciós programa teatral”, ha ressenyat Sales.

Amb la seva col·laboració, el Govern farà possible que entre els dies 17 i 20 de novembre Castelló es converteixi en la capital internacional de l’art contemporani a través de Mart. Un gran esdeveniment de la reflexió de l’art contemporani que inclourà 43 propostes artístiques en aquesta fira de la cultura lliure. “Mart ens permetrà a tots els castellonencs consumir cultura de primer nivell internacional sense sortir de la nostra província”, ha ressenyat Sales.

En la mateixa línia, i ja la setmana vinent, la capital de la província acollirà trovam! + Pro Weekend, la fira valenciana de la música. Serà a partir del dia 10, i fins al 13, quan s’aixequi en diferents punts de la ciutat sis escenaris per acollir més de 40 actuacions musicals, showcases, debats i xerrades sobre la situació de la indústria musical.