La Diputació de Castelló oferirà una oportunitat laboral a 21 joves de la província

459
La Diputació de Castelló oferirà una oportunitat laboral a 21 joves de la província. Durant tot un any, el Govern Provincial convertirà les seves dependències en un espai d’oportunitats “per incentivar l’ocupació juvenil a través d’un programa de pràctiques remunerades, que obrirà de bat a bat les portes del mercat laboral als nostres joves al mateix temps que suma un valor afegit als seus currículums a través de la formació “.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha ressaltat l’empremta d’una iniciativa destinada a joves castellonencs menors de 30 anys que estiguin en possessió d’un títol universitari o de FP i que estiguin inscrits tant a l’oficina d’ocupació del SERVEF com en el sistema de Garantia Juvenil.

D’aquesta manera, i gràcies a la subvenció del Fons Europeu de Garantia Juvenil, el Govern Provincial farà un pas més en el seu compromís a l’hora de “generar el millor escenari perquè el talent i saber fer dels castellonencs trobi la merescuda recompensa laboral . Malgrat no tenir competència directa en matèria d’ocupació, lluitar contra l’atur i afavorir totes les accions que redundin en més i millors oportunitats laborals per a aquells que busquen feina o millorar la que ja tenen sempre serà un objectiu prioritari per aquest equip de govern “.

En aquest sentit, Aguilella ha posat èmfasi en la importància de “fer de la formació de qualitat el millor pont cap a un treball i, de la seva mà, cap a un projecte vital per als nostres joves ja que tindran l’oportunitat de demostrar durant un any els seus dots professionals juntament a l’excel·lent equip tècnic de què disposem “.

No en va, durant l’any que es prolongui el contracte de pràctiques, les dependències de la Diputació “es convertiran en el millor escenari perquè els nostres joves s’endinsin en el món laboral, sumin experiència als seus currículums i també gaudeixin d’una nova etapa formativa amb el valor afegit de la retribució “.

Així, l’oferta de pràctiques està composta per dues places de gestors administratius que exerceixen les seves funcions en les oficines de Recaptació de Nules i Onda; a les quals cal sumar vuit vacants de tècnic de recaptació i una de tècnic de contractació, a desenvolupar, en dependències de la Diputació. D’altra banda, el Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals s’incorporarà a un sociòleg i dos administratius comercials, a més de tres tècnics de Recursos Humans per als centres CEDES de Morella, Vall d’Alba i Sogorb i quatre administratius comercials a les delegacions de Segorbe , Vall d’Alba, Albocàsser i Llucena.

Aguilella ha incidit que amb aquesta iniciativa, el Govern Provincial àmplia la línia d’accions estratègiques empreses dins del seu ambiciosa Estratègia Provincial d’Ocupació per a fomentar i incentivar l’ocupació juvenil. Cal destacar que en aquesta línia, ia través del programa ‘Experience’ impulsat en col·laboració amb la Fundació Universitat-Empresa-UJI, la Diputació ja ha donat feina a més de 30 acabats de titular des del 2014 “en un clar exemple de la política de inclusió que s’està realitzant des de les institucions públiques per lluitar contra la desocupació dels més joves “.