La Diputació de Castelló ofereix en un any 1.751 llocs de treball a desocupats a través del Servei de Prospecció d’ocupació

498

La Diputació de Castelló ha ofert en tot just un any 1.751 oportunitats laborals a castellonencs en situació d’atur gràcies a la seva nou Servei de Prospecció d’Ocupació. Així es desprèn del balanç realitzat pel diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, sobre el primer any de funcionament d’una iniciativa “que ens ha permès conjugar el talent i saber fer dels aturats de la província amb les empreses que demanden aquest talent” .

No en va, gràcies a aquest programa gratuït gestat pel Govern Provincial a juny del passat any per captar i donar resposta a les empreses i autònoms de la província amb necessitats en matèria de selecció de personal, “hem aconseguit captar i oferir un elevat volum d’ofertes de treball convertint-nos en el millor intermediari entre l’oferta i la demanda laboral “.

Tant és així que el “incansable treball de captació d’empreses realitzat pels tècnics de la Diputació per poder gestionar les seves ofertes de treball i ajudar-los a trobar el personal més qualificat per a les seves necessitats”, ha fet que fins a la data siguin un total de 1.242 les empreses procedents de 94 municipis que s’han incorporat a aquest programa d’inserció laboral.

Tot amb l ‘ “únic objectiu que no s’escapi cap oportunitat laboral a la província i que qui busca una feina o millorar la que ja té sàpiga que a la Diputació tindrà a un aliat que estarà sempre al seu costat tractant de crear el millor escenari perquè cada vegada hi hagi més ocupació i de més qualitat en els nostres municipis “.

Més de 4.300 candidats

El diputat de Promoció Econòmica ha ressaltat que en el primer any un total de 4.364 castellonencs han participat en el procés de selecció d’alguna de les ofertes incloses dins d’aquest programa provincial en el qual es realitza una tasca de prospecció del mercat de treball i de les ofertes d’ocupació, alhora que s’ofereix un sistema d’intermediació a les empreses amb l’objectiu d’encaixar oferta i demanda.

Per al diputat de Promoció Econòmica “avalen la política d’ocupació del Govern provincial”, que va iniciar aquest programa “amb l’objectiu de seguir combatent l’atur a través del reforç de l’Agència Autoritzada de Col·locació i oferir els millors serveis a tots els veïns de la província “.

A més, cal recordar que el Govern Provincial ofereix assessorament gratuït a les empreses participants, com informació sobre incentius a la contractació i subvencions per al foment d’ocupació, a més de recollir, difondre i analitzar les seves ofertes d’ocupació.

Formació a la carta

Cal destacar que en aquesta mateixa línia de foment de la inserció laboral, dins dels més de 3,5 milions d’euros destinats per la institució provincial per materialitzar la seva ambiciosa Estratègia Provincial d’Ocupació ressalta la formació a la carta per a empreses, per tal de formar persones desocupades en aquelles professions que les empreses demanden i que no compten amb professionals qualificats per a cobrir-les.

Amb tot, Aguilella ha volgut incidir que “des de la Diputació de Castelló estem centrats en posar en contacte el talent castellonenc que demana ocupació amb aquells que ofereixen treball. És una tasca que estem realitzant des de fa un any i que està donant molt bons resultats i ens està permetent ajudar a moltes persones. No obstant això, a la província encara hi ha 43.057 desocupats i en ells estan centrats tots els nostres esforços ja que continuarem treballant sense descans per ajudar a crear i trobar una oportunitat laboral estable i de qualitat a tots “.