La diputació de Castelló ofereix administració electrónica, en les localitats de la provincia amb menys de 5000 habitants

501
Pablo Roig (Delegat del pla provincial de Modernització Administrativa) ha fet balanç de l’evolució que està seguint el pla provincial de modernització administrativa, que garanteix la implantació de les seus electròniques en els ajuntaments de municipis de la província de Castelló, amb menys de 5000 habitants.Pablo Roig ha explicat, que “el nostre repte és portar totes les eines i tots els serveis electrònics al funcionament de l’Administració Local de tots els pobles, i especialment d’aquells que per ser més petits compten amb menys recursos. Es tracta d’implantar, modernitzar i universalitzar l’administració electrònica en tots els punts de la província de Castelló, per petit que sigui el municipi de què es tracti .

Roig ha destacat el progressiu increment de la implantació de la seu electrònica, sent en aquest moment ja 68 els ajuntaments de la província que compten amb seu electrònica enllaçada des del portal web municipal i per tant actives ja per a la utilització dels ciutadans. A més, la institució provincial tècnicament preparats ia les 115 seus electròniques corresponents als municipis menors de 5.000 habitants per poder activar quan es formalitzi l’aprovació dels documents jurídics que autoritzen el funcionament d’aquest servei.

El diputat Roig ha assegurat que l’avançament que suposa per als veïns la seu electrònica és espectacular, ja que es pot emetre des d’un certificat d’empadronament, una llicència d’obres o presentar una factura electrònica, estalviant temps, diners, evitant desplaçaments i reduint costos mediambientals inherents a l’ús de paper .


250 tràmits electrònics i 100.000 euros d’estalvi

Amb aquesta actuació, que afectarà una població de 100.000 castellonencs, s’amplia i millora el servei que la institució provincial prestava als ajuntaments de menys de 5.000 habitants, posant a la seva disposició més de 250 tràmits electrònics que es podran activar a voluntat del propi ajuntament.
Així, l’estalvi que suposarà l’aplicació d’aquest sistema que impulsa la Diputació i que no suposa cap cost addicional per als ajuntaments s’estima en més de 100.000 euros, tant a Ajuntaments, entitats i ciutadans.