La Diputació de Castelló llança una campanya de teatre per a persones majors

488

La Diputació ha convertit l’interior de Castelló en un gran escenari teatral a l’aire lliure per enriquir l’oferta cultural que s’ofereix a la gent gran de la província. Per a això, i per primera vegada des de 2011, el Govern Provincial involucrarà a una trentena de municipis castellonencs en l’ambiciosa Campanya de Teatre per a Persones Majors mitjançant la qual “a més d’omplir de dinamitzar social i econòmicament els nostres pobles, fomentem l’envelliment actiu d’aquest nucli poblacional tan important per a la província “.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha posat en valor la importància d’una iniciativa que entre els últims dos anys ha reunit prop de 10.000 espectadors i que en aquesta edició “ampliem d’una manera notable amb set representacions més que en l’any passat perquè la cultura ens permeti generar noves oportunitats de desenvolupament en el món rural castellonenc “.

Així, des que el passat 22 de juny el teló de la campanya s’aixequés a Les Alqueries, fins al 11 de novembre la iniciativa provincial recorrerà les vuit comarques de la província “oferint als nostres majors una activitat cultural tan demandada per ells i permetent que pobles amb menys recursos puguin sumar arguments culturals als seus atractius “.

Els municipis que acolliran representacions són els següents: Traiguera, Lludient, Tírig, Sogorb, La Torre d’en Domenech, Chóvar, Xert, Geldo, Tota, Costur, Torás, la Pobla de Benifassà, la Pobla d’Arenós, Vallibona, La Serratella, Pina, Suera, Villores, Montant, Pavías, Herbers, Vistabella del Maestrat, Tales, Torreblanca, la Llosa, Peníscola, Villamalur, la Vilavella i Aiòder.

Cal destacar que la Campanya de Teatre per a Persones Majors impulsada pel Govern Provincial comptarà amb un triple benefici ja que “a més d’enriquir culturalment als nostres pobles i fomentar l’envelliment actiu de la gent gran, servirà per donar suport al talent de les companyies teatrals de la província i donar a conèixer el seu treball “. En aquest sentit, les companyies participants són el ‘Grup de Teatre Fadrell’, ‘Brau Blocau Teatre’, ‘Grup de Teatre Baladre’, ‘Grup de Teatre El Cresol’, ‘Associació Cultural Amics del Teatre’, ‘Grup Espiral de Teatre ‘i’ Grup de Teatre l’Enfilat ‘.

campanya Repoblem

“Es tracta de seguir sumant accions que omplin de vida i activitat nostre món rural reforçant la campanya Repoblem de consolidació de la població a l’interior de Castelló. A través de la cultura, l’esport i sobretot amb accions estratègiques com les 55 Unitats de Respir Familiar habilitades en tota la província, el servei de Salut al Poble o els ajuts a la natalitat i adopció; tot això iniciatives perquè ningú hagi d’abandonar la seva llar per falta de recursos o oportunitats “.

En aquesta línia, cal recordar que al llarg de 2017 el Govern Provincial va a destinar més de 30 milions d’euros, un 21% del seu pressupost total, a finançar i implementar totes aquestes polítiques i iniciatives estratègiques dirigides a contrarestar el despoblament al món rural.