La Diputació de Castelló invertirà 27 milions en la millora de la gestió i dels serveis dels municipis de Castelló

112

La Diputació de Castelló redoblarà l’any que ve el seu esforç per ajudar els ajuntaments a millorar la qualitat de vida i les oportunitats de tots els veïns de la província, especialment en els municipis més petits, gràcies a la millora constant de la seva eficiència en la gestió. Així, el pressupost de 2017 preveu una inversió de 27,1 milions d’euros amb l’objectiu d’ampliar els més de 24.000 serveis que actualment presta als ajuntaments, així com fer-ho de forma encara més transparent.

Així ho ha destacat el diputat de Transparència i Modernització, Luis Martínez, durant la presentació aquest matí d’un gran bloc de comptes provincials per al pròxim exercici que “representen el gran valor d’aquesta Diputació. I és que com sempre diu Javier Moliner, en una província amb 87 municipis amb menys de 1.000 habitants i 115 amb menys de 5.000, el nostre gran valor està en la nostra capacitat per ajudar-los més que en repartir diners per a inversions “.

Martínez qui ha estat acompanyat pel diputat d’Hisenda i Recaptació, Salvador Aguilella, ha recalcat que això és possible “gràcies a aquest compromís del president Moliner i ampliat a tot el Govern Provincial i tots els treballadors de la Diputació a l’hora de mantenir el objectiu d’aconseguir una gestió cada dia més eficient, racional, útil i transparent Integrant el capital humà, eines i recursos d’aquesta administració per prestar cada vegada millors serveis als ajuntaments i que aquests millorin tant la qualitat de vida com les oportunitats de futur de els castellonencs, sense importar on hagin triat viure “.

“24,7 milions d’euros d’inversió en personal”

Per a això, Martínez ha assenyalat al personal de la Diputació “com la pedra angular d’una gestió que sense ells no podria convertir-se diàriament a la millor aliada dels nostres pobles, amb especial atenció a aquells amb menor població i de zones de l’interior”.

És per això que el diputat de Personal ha qualificat d ‘ “inversió” els 24,7 milions d’euros que destina el Govern Provincial a personal ja que gràcies a “l’esforç i dedicació dels treballadors que conformen la Diputació prestarem l’any que ve més de 24.000 serveis als ajuntaments de la província. Sense oblidar, això sí que la Diputació va ser la primera administració a tot Espanya a situar per sota del 20% del pressupost total el cost del personal i en només cinc anys baixar-lo cinc punts, del 24% al 18,8% “.

Referent a això, cal destacar assumeix directament la prestació i gestió de serveis com ara la tramitació de documents, projectes tècnics, gestions legals, recaptació de tributs, elaboració del padró municipal, desenvolupament de seus electròniques, creació de portals web o, entre molts altres , l’assistència als alcaldes a plens, la tramitació d’expedients i decrets o l’actuació en camins rurals amb més de 3.000 quilòmetres arreglats en 2016 gràcies a una inversió superior als dos milions d’euros.