La Diputació de Castelló inverteix 1.500.000 euros per aprofitar les connexions de l’aeroport i projectar Castelló per Europa

463

La Diputació de Castelló ha convertit la promoció turística de la província a nivell internacional en un dels objectius prioritaris de la seva estratègia turística amb l’objectiu d ‘ “aprofitar aquesta gran porta d’entrada per a visitants que és l’aeroport de Castelló i convençuts que apostar per la projecció de Castelló per tot Europa és apostar pel creixement i la creació d’ocupació “.

És per això que el Govern Provincial, tal com ha destacat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, acabarà destinant al llarg d’aquest any més de 1,5 milions d’euros per promocionar la marca turística provincial ‘Castelló Mediterrani’ i ‘Castelló Spain’ al mercat europeu “amb especial atenció als països veïns com França i aquells que, com passa amb el Regne Unit, tenen connexió directa amb la província a través de l’aeroport”.

No en va, el vicepresident de Turisme ha posat en valor les últimes xifres de passatgers llançades per l’aeroport, “com sabíem des del principi que aquesta anava a ser una infraestructura clau per al desenvolupament turístic i la dinamització de tota la província com no han tingut més remei que reconèixer aquells que en els seus orígens tant el criticaven “.

Els 72.990 visitants que han arribat a Castelló a través de l’aeroport en els primers sis mesos de 2017, fet que suposa un increment del 80% respecte al mateix període de l’any passat, “són el millor argument per que de la mà de l’empresariat turístic i la resta d’administracions seguim treballant al servei del turisme provincial.

Per això, a més d’organitzar viatges de familiarització com el que tindrà lloc la setmana que ve amb l’arribada de blocaires procedents de Bristol, el Govern Provincial està duent a terme nombroses accions promocionals directes en tota Europa amb touroperadors, premsa especialitzada i amb la presència de l’oferta turística provincial en fins a 35 fires.

D’aquesta manera, tal com ha posat èmfasi Martínez, “invertim en turisme internacional, sense obviar la nostra principal font de visitants com és Espanya, per afermar el turisme com una indústria i pilar fonamental per al teixit econòmic i laboral castellonenc”.

Castelló, Terra de Festivals

En aquesta línia, el vicepresident de Turisme ha posat el focus en l’estratègia empresa des de la institució provincial perquè “la nostra província es consolidi com la capital europea de la música”. Amb aquest objectiu, a més de la promoció en fires, el Govern Provincial injectarà fins a 400.000 euros en els quatre grans macro esdeveniments musicals que se celebren a la província sota la marca ‘Castelló, Terra de Festivals’, com és el cas del FIB , Arenal Sound, Rototom Sunsplash i Sansan.

“Gràcies a això, -ha sumat Martínez-liderem un estiu més l’oferta de festivals a tot Europa el que suposa l’arribada de més de 710.000 visitants i amb ells més de 60 milions d’euros d’impacte econòmic i la creació de més de 2.000 llocs de treball “.

Tot això sense oblidar que la Diputació invertirà aquest any més de cinc milions d’euros per promocionar turísticament la província en el mercat nacional i internacional amb desenes d’accions estratègiques que “estan redundant en un repunt turístic que augura un any de xifres rècord per al sector hoteler i de la restauració.