La Diputació de Castelló inicia la campanya per a instalar gratuitament detectors contra incendis en casa dels majors que viuen soles

142

La Diputació de Castelló ha iniciat ja la nova campanya per instal·lar detectors de fum a les cases de les persones més grans de 70 anys que viuen soles a tota la província. El Consorci Provincial de Bombers continua amb la seva lluita contra el foc i ja són més de 250 els sistemes contra incendis que s’ha instal·lat en habitatges de la província.

El programa del Govern Provincial facilita la instal·lació de forma gratuïta de sistemes per a la prevenció d’accidents en un dels col·lectius amb més risc de patir incendis a casa seva, els grans que viuen sols. Aquesta iniciativa és especialment útil a l’hivern, quan es produeixen molts accidents provocats pels sistemes de calefacció en els habitatges de persones que viuen soles.

És per això que el diputat responsable del Consorci de Bombers, Luis Rubio, ha volgut posar en valor un servei “en el qual el benefici social multiplica amb escreix el que costi que suposa per a nosaltres. Instal·lem de forma gratuïta una tecnologia que salva vides i dóna autonomia a moltes famílies, perquè permet a moltes persones grans que puguin continuar vivint soles ia les seves famílies estar molt més tranquil·les “.

“No en va, -tal com ha ressenyat Rubio- aquest programa a més de facilitar l’encomiable tasca que realitzen els bombers en tots els municipis de la província inclosos en el Consorci Provincial, ofereix una seguretat a la gent gran de la província que viuen sols i, especialment, als de les zones de l’interior “. En aquest sentit, Ros ha destacat que aquest programa, “a més de generar confiança i seguretat en aquells que es beneficien d’ell, ajuda a consolidar la població a les zones rurals. El col·lectiu amb més risc de patir incendis a casa és el de els grans i, sobretot, el d’aquells que viuen en zones de l’interior de la província tal com es demostra de les peticions d’instal·lacions de sistemes contra incendis “.

És per això que el diputat provincial ha destacat que aquest programa gratuït impulsat per la Diputació “ofereix una garantia de qualitat de vida en zones rurals de la província convertint-se d’aquesta manera en una veritable oportunitat de desenvolupament territorial”. És una iniciativa que s’incardina directament en la campanya Repoblem posada en marxa pel Govern Provincial per ajudar a estabilitzar la població a l’interior de la província.

Cal destacar que per dur a terme aquest programa de prevenció d’incendis, els professionals del Consorci Provincial de Bombers, a més de lliurar i instal·lar els dispositius, realitzen un assessorament gratuït als propietaris dels habitatges tant sobre les pautes per prevenir accidents domèstics com les conductes a adoptar en casos d’incendis.