La diputació de Castelló incorpora al seu calendari esportiu, el desè circuit provincial de maratons BTT

552
La Diputació de Castelló enriqueix el seu treball de vertebració turística i esportiva en incorporar al seu calendari esportiu el desè circuit que impulsa la institució en els municipis de la província: la I Challenge XC Marató Diputació de Castelló. El conformaran tres proves de 80 quilòmetres cadascuna, deixant un recorregut total de 240 quilòmetres de muntanya en dotze municipis de la província. 

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha destacat en la presentació del circuit que “les tres proves que el conformen es caracteritzen per la qualitat i la cura amb què s’han dissenyat, i per ser especialment característiques de la diferent orografia amb la qual compte la muntanya de la província de Castelló. La zona de Borriol, amb la seva pedra autòctona, la zona d’Onda, a les portes de la Serra d’Espadà, i Vall d’Alba amb el seu pla i entorn característic. El repte ha estat dissenyar un pla esportiu de molta qualitat amb un complet programa d’activitats complementàries que doni lloc a una experiència esportiva única per convertir-se també en la millor experiència turística. No es tracta només que vinguin a visitar-nos per primera vegada, sinó que ens recordin i tornin. Tenim un territori excepcional, i la suma de tots els esforços entre institucions i clubs ha de donar lloc al millor resultat “. 

La primera de les carreres tindrà luegar a Vall d’Alba el proper 4 d’abril i abastarà els termes municipals de Bell-lloc, la serra d’en Galceran, Atzeneta i Les Useres. El seguirà, el 3 de maig la cursa d’Onda, que abastarà els municipis d’Eslida, Fanzara i Tales. I conluirá aquest primer circuit de maratons BTT la cursa de Borriol, que també passa pels termes de Castelló de la Plana i Vilafamés.


Deu Circuits Provincials per vertebrar turisme i esport
 

Amb la incorporació del Challenge XC Marató Diputació de Castelló són ja un total de 10 circuits provincials que impulsa la institució com a part fonamental de la tasca de vertebració esportiva i turística en els municipis de Castelló. 

“Promocionem la pràctica de l’esport, però volem que repercuteixi en impacte econòmic i en dinamització del nostre territori. Es tracta de rendibilitzar els nostres recursos de la forma més responsable i òptima per als castellonencs i, sens dubte, l’àmbit esportiu està contribuint a obrir noves oportunitats de desenvolupament futur als nostres pobles “. 

Així, els 10 circuits provincials que dóna suport a la Diputació són els següents: Circuit BTT Muntanyes de Castelló, Circuit BTT Alt Palància, Challenge XC Marató Diputació de Castelló, Circuit de Curses de Muntanya Diputació de Castelló, Lliga Nord, Circuit de Carreres Populars d’Asfalt , Circuit de Triatló, Circuit de Duatló, Circuit de Vòlei Platja i Circuit de Carreres Nocturnes.