La Diputació de Castelló impulsa les primeres jornades gastronómiques “Espadà-Millars”

452
La Diputació de Castelló dóna suport a la celebració de les I Jornades Gastronòmiques Espadà-Millars que neixen amb vocació d’esdevenir motor dinamitzador dels 12 municipis de la zona on s’ubiquen els 20 bars i restaurants participants. Aquesta iniciativa es desenvoluparà durant els caps de setmana entre el 10 d’abril i el 3 de maig.

El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha explicat el “encert de dissenyar unes jornades supramunicipals en les quals participen tots aquests municipis de la Mancomunitat Espadà-Millars amb una oferta cohesionada i que servirà per mantenir activitat durant els caps de setmana compresos entre Pasqua i el pont de maig. L’elevada participació dóna una mostra de la qualitat amb la qual s’han plantejat les jornades i desitjo que aquesta sigui la primera de moltes edicions perquè voldrà dir que hem portat a visitants als nostres pobles i dinamitzat la seva activitat “.

Per la seva banda, José Medina, president de la Mancomunitat Espadà-Millars, ha destacat que l’objectiu d’aquestes jornades és promocionar i donar a conèixer tant els espectaculars paratges del nostre territori com potenciar el nombre de visitants a través de la riquesa dels nostres productes gastronòmics “.

Els establiments participants se situen en Aín, Alcúdia de Veo, Argelita, Ayódar, Fanzara, Fonts d’Aiòder, Ribesalbes, Suera, Tales, Toga, Torralba del Pinar i Villamalur. Les jornades consisteixen en la preparació d’una tapa que serà votada tant pel visitant com pel jurat.

Per motivar la visita de municipis i establiments diferents, es sortejaran dos escapades de caps de setmana a la zona entre els participants que hagin assistit, com a mínim, a cinc establiments de tres municipis diferents. A més, el visitant tindrà en el cinquè establiment una consumició gratis. El preu serà de 3 euros tapa més beguda.