La Diputació de Castelló ia coordina els treballs preventius en els municipis de la província per a combatre la proliferació de mosquits

474
 La Diputació ha reforçat la seva condició de principal aliat dels ajuntaments de la província en la seva lluita contra els mosquits. Per a això, el Govern Provincial està enfortint la realització d’accions preventives per combatre la proliferació d’aquest tipus d’insectes a través de la convocatòria d’ajudes dins del Pla Castelló 135 al mateix temps que ofereix assistència tècnica tant als consistoris amb personal específics com els que no disposen de tècnics.

És per això que el diputat responsable de Desenvolupament Sostenible, Mario García, ha posat èmfasi en la importància que els “ajuntaments aprofitin com més aviat les eines que des Diputació posem al seu servei per posar en marxa tractaments antimosquits i actuar així en els possibles focus de mosquits existents en els seus municipis “.

Amb aquest objectiu, tal com ha ressenyat García, en les pròximes setmanes el Govern Provincial de convocar els tècnics municipals per informar-los del possible pla de treball que es realitzarà des de la institució provincial al llarg de 2017 “per lluitar contra una plaga que tants problemes pot generar en la salut pública castellonenca, sobretot durant l’època estival “.

accions programades

Durant aquestes jornades de treball, a més d’informar sobre les accions de mostreig i trampeig posades en marxa i donar a conèixer el calendari de sortides que realitzarà la Universitat de València gràcies al conveni de col·laboració signat pel Govern Provincial, es “buscarà el doble retorn per adequar les accions a realitzar a les necessitats reals dels ajuntaments “sol·licitant als propis tècnics municipals la formació específica que volen rebre.

El diputat responsable de Medi Ambient ha destacat que “en aquesta línia de buscar la millor aliança amb els ajuntaments i teixir una anell de seguretat provincial contra els mosquits”, la Diputació va a conformar un nou mapa de risc de la província actualitzant aquells municipis on es detecten nous brots de mosquit tigre.

L’any passat va ajudar a combatre els mosquits a 74 ajuntaments

Cal recordar que al llarg de l’any passat van ser un total de 74 les localitats que es van adherir al pla d’ajudes gestat pel Govern Provincial per actuar de forma preventiva contra la proliferació d’aquest tipus d’insectes. “Des del Govern Provincial som conscients que són els ajuntaments els que han de combatre, en origen, a aquest tipus d’insectes però estarem al seu costat durant tot el camí sumant recursos perquè les accions preventives siguin un èxit i els mosquits no converteixin en un problema de salut pública com sí va succeir en estius passats “.