La Diputació de Castelló i PortCastelló promouen internacionalitzar el producte ‘made in Castelló’ per millorar l’ocupació

612
La Diputació de Castelló i PortCastelló estan col·laborant en la coordinació d’un pla d’acció internacional per posar en valor el producte ‘made in Castelló’, que es pugui comercialitzar a través de la infraestructura portuària, promocionant al seu torn el teixit empresarial local i fomentant la generació de llocs de treball.

Aquests són els objectius principals del pla d’acció per a l’ocupació promogut per la Fundació PortCastelló, amb la qual col·laborarà econòmicament el Govern Provincial a través de la seva convocatòria d’ajudes econòmiques per al foment de l’ocupació. De fet, Javier Moliner i Francisco Toledo, presidents de les dues entitats, mantenen una constant línia de col·laboració per ajudar a dinamitzar l’activitat comercial.

Per concretar les accions a emprendre a la recerca d’aquest objectiu, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha mantingut una reunió de treball amb els responsables del projecte, amb el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, al capdavant.

En aquesta trobada de treball han estat concretant les principals accions per ajudar a consolidar les exportacions a través del port castellonenc i consolidar la recuperació de l’ocupació a la província. Així, fins al proper mes d’octubre, la Fundació PortCastelló posarà en marxa tres iniciatives d’abast internacional.

En aquest sentit, PortCastelló promourà l’assistència a fires, jornades i seminaris de referència en els quals “es donaran a conèixer els avantatges i qualitats del producte ‘made in Castelló’, per tal de posicionar-, millorar la seva competitivitat i facilitar la contractació de més treballadors “, assegura Aguilella. Amb aquest projecte es persegueix, a més, un altre objectiu important, promocionar l’espai portuari, que compta actualment amb dos milions de metres quadrats lliures per ser concessionats a operadors logístics.

De la mateixa manera, aquest pla es complementa amb la realització de jornades de formació -centrades en la nova Llei de Navegació Portuària- i de ‘networking’, en què els participants podran posar en comú tant les seves experiències com a idees. Les primeres estimacions de participació apunten a la participació de més de 3.000 persones.

La Fundació PortCastelló té com a finalitat estudiar i potenciar la competitivitat del Port de Castelló, especialment en relació a l’obertura de noves connexions internacionals.

Accions innovadores per a l’ocupació amb 20 associacions

La Diputació de Castelló ha iniciat recentment una ronda de trobades amb les 20 associacions sense ànim de lucre que han rebut les ajudes que, cada any, destina el Govern Provincial a accions innovadores per a l’ocupació. En aquesta edició, les organitzacions rebran un total de 200.000 euros que serviran per consolidar i generar nous llocs de treball a la província.