La Diputació de Castelló i Penyagolosa Trails HG ja han arrencat el compte enrere per convertir a la província en seu del Campionat del Món d’Ultra Trails a 2018

479
La Diputació de Castelló i Penyagolosa Trails HG ja han arrencat el compte enrere per convertir a la província en seu del Campionat del Món d’Ultra Trails a 2018 després que Itàlia hagi lliurat al Club Marató i Mitja la bandera de la competició que l’acredita com organitzador de la propera edició del campionat.

En l’acte, al costat del president Javier Moliner, Luis Martínez i Tico Cervera, ha participat Laia Canes, que recentment ha finalitzat setena al Mundial de Trail que s’ha celebrat a Badia Prataglia (Itàlia). La castellonenca va ser la primera atleta de l’equip espanyol, que es va alçar amb la medalla de bronze per seleccions.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha volgut ressaltar la transcendència d’aquest acte simbòlic que és el lliurament de la bandera ja que “amb ella les mirades de tot el circuit internacional de Ultra-Trail es comencen a posar ja a Castelló sabedors que el any que ve Sant Joan de Penyagolosa es convertirà en l’escenari de la principal prova del calendari mundial “.

És per això que Tico Cervera, director de Penyagolosa Trails HG, ha volgut fer partícip a la Diputació, com a principal impulsor de la cursa de muntanya, d’aquest gest carregat de simbolisme i que, ha afegit Martínez, “arriba per corroborar una realitat: que Castelló, i en aquest cas les seves muntanyes, són un dels millors escenaris esportius a l’aire lliure del món “.

I és que amb l’arribada del Mundial de Ultra-Trail aterraran del 10 al 13 de maig “en aquesta terra d’oportunitats que és la província de Castelló” fins a 600 participants més acompanyants de l’organització de les 40 seleccions prendran part en la cursa de Castelló per la qual cosa es preveu l’arribada d’unes 3.000 persones a la província, que estaran una mica menys d’una setmana de mitjana.

És per això que el Campionat del Món d’Ultra-Trail serà el més gran reflex d’aquest “gran eix estratègic de la institució provincial que és el fer de l’esport un focus d’atracció turístic i un clar dinamitzador econòmic i social de la província”.

No en va, està previst que aquest Campionat del Món d’Ultra Trail deixi en el sector hoteler i de la restauració provincial ingressos directes per sobre dels dos milions d’euros i per sobre de les 15.000 pernoctacions durant els dies de celebracions de la competició