La Diputació de Castelló i la UJI organitzen ‘On Social Partec’

490

En una nova aposta per impulsar l’emprenedoria i ajudar a convertir el talent dels castellonencs en oportunitats de negoci, el Govern Provincial s’ha aliat amb la Universitat Jaume I per organitzar el cicle de jornades formatives ‘On Social PARTEC’. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que donarà cominezo demà a l’UJI, és potenciar l’emprenedoria com a clau per al desenvolupament social.

“El Govern Provincial té com a eix estratègic generar oportunitats d’ocupació i desenvolupament econòmic al territori, per això estem al costat de la major font de coneixement de la nostra terra, l’UJI, per tirar endavant jornades com aquesta i ser el més útils possibles a els emprenedors castellonencs, els que creen llocs de treball i sumen valor a aquesta terra “, ha destacat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella.

La primera sessió d’aquestes jornades està dedicada a l’estudi de les necessitats dels emprenedors socials. Així mateix, dins el marc d’aquest projecte també hi haurà espai per a l’anàlisi de models de finançament – el dia 20 de juliol – i l’elaboració de plans d’acció per dinamitzar el creixement econòmic de la zona, que donarà per conclosa aquesta edició el dijous 21 de setembre. “Aquesta combinació de col·loquis i pràctiques neix de la nostra filosofia de fusionar els dos aspectes, de manera que puguin aplicar l’après simultàniament”, apunta Aguilella.

Cal destacar que tant la Diputació com la Universitat Jaume I posen al servei dels emprenedors tots els seus recursos tècnics i humans, com és el modern espai, espaitec, que dóna aixopluc a empreses de base tecnològica, grups de recerca, associacions i entitats públiques. Aquests espais, pel seu paper com a impulsors de la innovació social, també conformen part de l’agenda formativa de ‘On Social PARTEC’, amb un debat que tindrà lloc el dimecres 28.

La millor idea té premi

Dins d’aquest mateix cicle, la Universitat Jaume I ha convocat el concurs ‘Buscant Idees Amb Impacte’ (BICI), destinat a membres de la comunitat universitària que tinguin una idea d’emprenedoria innovadora, sostenible i sustentable. Segons aclareix Aguilella, aquest guardó patrocinat per la Diputació “busca fomentar l’emprenedoria entre els més joves”, un col·lectiu que és, per al Govern, “una de les seves màximes prioritats”.

La millor idea amb impacte social rebrà un premi econòmic de 750 euros, als quals cal sumar altres dos de 500 euros per als finalistes. La data límit d’inscripció és el dijous 14 de juliol i l’avaluació es realitzarà el 20 de juliol durant la jornada dedicada Models de Finançament i mentorització. El jurat estarà compost d’un conjunt d’experts en emprenedoria social.

La Diputació, amb la societat

Cal recordar que durant aquest any la Diputació ha subvencionat 20 iniciatives d’índole social, a les quals ha destinat un total de 200.000 euros. Per al diputat de Promoció Econòmica, aquesta “decidida política” avala “el compromís del Govern amb les persones”.