La Diputació de Castelló i la Generalitat s’uneixen per millorar la prevenció d’incendis i la resposta davant d’emergències

483

La Diputació s’ha aliat amb la Generalitat Valenciana per a fer de Castelló “una terra més segura en millorar la prevenció d’incendis i la resposta davant de possibles incidències que atemptin contra el patrimoni natural castellonenc i, per tant, contra els veïns del món rural castellonenc” .

El diputat responsable del Consorci de Bombers, Luis Rubio, ha posat en valor el “històric” conveni segellat entre les dues administracions, i ratificat aquest matí per l’Assemblea del Consorci provincial, pel qual el Govern Provincial destinarà aquest any un total de 945.922 euros per cofinançar a parts iguals el Pla de Prevenció i Extinció d’Incendis que es materialitzarà en la creació de 16 noves brigades forestals de treball a Castelló.

En aquest sentit, el diputat responsable de Bombers ha destacat que aquestes noves brigades, integrades per un total de 80 efectius, tindran un caràcter preventiu per a la realització de treballs de mitigació de risc per emergències mitjançant la neteja i adequació de pistes forestals o zones de interfície urbà-forestal, entre d’altres. “Amb aquests treballs, -ha incidit Rubio- aconseguirem que els veïns que viuen en zones amb elevada massa forestal guanyin en seguretat millorant així la seva qualitat de vida”.

Per a això, fruit d’aquesta iniciativa conjunta entre Diputació i Generalitat, es duran a terme tasques com la senyalització d’accessos, l’eliminació de combustible, la neteja o adequació de punts d’aigües, així com l’adequació de zones no urbanitzades, l’aprofitament forestal o la recuperació de camins, tots ells necessaris per a la creació de les infraestructures integrades en l’extinció passiva dels incendis forestals i ideats per complementar i millorar la xarxa d’àrees de tallafocs ja existent.

campanya Repoblem

Cal destacar que aquest pla d’actuació forestal s’engloba dins d’un dels eixos estratègics de la gestió del Govern Provincial com és el de la consolidació de la població rural a través de la campanya Repoblem. No en va, tal com ha ressenyat Rubio, garantint la seguretat dels nuclis poblacionals més envoltats de massa forestal “intensifiquem la dinamització d’aquests municipis i reforcem el seu patrimoni natural com aquest gran espai d’oportunitats que ha de ser”.

“La nostra província compta amb un espai paisatgístic i forestal únic que hem de protegir i cuidar perquè és, sense cap dubte, una font d’oportunitats socials i econòmiques que hem d’intensificar perquè aquells que viuen al món rural castellonenc comptin amb els recursos necessaris” .