La Diputació de Castelló i el Fons Valencià per la Solidaritat promouen la cooperació mitjançant una campanya

486

La Diputació de Castelló ha acollit aquest matí una jornada de treball coordinada juntament amb Fons Valencià per la Solidaritat (FVS) per promoure mesures de sensibilització que promoguin la cooperació. Representants de les àrees socials i de cooperació de molts ajuntaments i de diferents col·lectius solidaris de la província han participat en aquesta trobada que s’ha celebrat al Palau de les Aules.

Elena Vicente-Ruiz, diputada d’Acció Social, ha incidit en la necessitat de col·laborar entre les institucions per detectar les mancances i actuar conjuntament. Aquesta és la mateixa línia que porta la institució que promou aquesta jornada i que presideix Xelo Angulo.

“Treballem amb Fons Valencià per la Solidaritat per a sensibilitzar a tots els castellonencs sobre la importància de promoure fórmules que potenciïn la cooperació, així com involucrar els més joves en aquest moviment en ajuda dels més desfavorits”, ha destacat Vicent-Ruiz.

FVS impulsa el projecte ‘Promovent a els Objetius de Desenvolupament Sostenible a els Municipis de Castelló’, amb el qual col·labora la Diputació. Per sensibilitzar a tots els municipis en aquest treball hi ha una sensibilització en tres nivells: informar els ciutadans sobre la cooperació a nivell municipal; sensibilitzar els infants i joves sobre la necessitat de fomentar la cooperació per aconseguir un món més just i sostenible; i oferir un espai de coneixement sobre els Objectius del Desenvolupament Sostenible i motivar la participació tant des de l’Administració com des de la ciutadania.

Al llarg de la jornada ha participat prop d’un centenar de persones amb responsabilitats en aquesta àrea tant a nivell municipal, com a tècnics amb responsabilitats en cooperació, així com membres d’ONGD i altres entitats d’acció social.